O bătrână din județul Mureș, ucisă și îngropată la 300 de metri depărtare de casă

Ultima actualizare: 15-05-2020 17:39

Crimă oribilă în județul Mureș. O femeie de 79 de ani a fost ucisă și îngropată la 300 de metri depărtare de casă, pe malul unui pârâu.

Suspecți, spun polițiștii, ar fi doi tineri din localitate, unul dintre ei chiar rudă cu bătrâna. Cei doi ar fi pus la cale un jaf, însă totul a degenerat într-un atac de o sălbăticie rar întâlnită. Trupul neînsuflețit a fost găsit doar pentru că un localnic a recunoscut, în preajma „mormântului improvizat”, o năframă a bietei femei.

Femeia locuia singură în satul Chiheru de Sus, județul Mureș. Ultima oară a fost văzută de o nepoată, pe care a ajutat-o în grădină. Rudele au intrat în alertă, după ce bătrâna nu a mai dat nici un semn de viață.

Cernean Mirela, rudă a victimei: „Vecinii nu au mai văzut-o, eu nu am mai văzut-o, ea a doua zi trebuia să ia pensia și nu am mai știut nimic de ea și s-a întâmplat o nenorocire”.

Oamenii au alertat imediat autoritățile, iar mai mult echipaje de polițiști au început căutările. Trupul femeii a fost găsit la 300 de metri de casă, îngropat pe malul unui pârâu.

În scurtă vreme, suspecții au fost identificați. Unul dintre ei este chiar strănepotul victimei.

Andreea Pop, purtător de cuvânt IPJ Mureș: „Doi tineri, de 16 și 20 de ani, ambii din comuna Chiheru de Jos, bănuiți de comitere faptei. Cercetările sunt continuate de către procurorul din cadrul Parchetului Tribunalului Mureș sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat”.

Cernean Ionel, rudă a victimei: „Casa era răvășită. O căutat și bani, probabil”.

Oamenii din sat sunt îngroziți de ceea ce s-a întâmplat și spun că anul trecut, același strănepot al bătrânei a atacat, una după alta, două femei pe care ar fi încercat să le violeze.

Acum, procurorii i-au reținut pe cei doi tineri și încearcă să afle exact cum au săvârșit crimă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO