O adolescenta si-a ucis mama, ajutata de iubitul ei islamist. Pedeapsa definitiva stabilita de judecatori

Ultima actualizare: 28-02-2016 07:00
adolescenta isis

O tanara de 15 ani, indragostita de un extremist jihadist, si-a ucis mama cu un cutit de bucatarie. Incidentul s-a intamplat in luna octombrie, iar acum tanara a fost judecata si primit sentinta.

Lisa Borch avea 15 ani cand si-a ucis mama, cu un cutit de bucatarie, intr-o zona rurala din Danemarca. Cu cateva minute inainte de a comita crima, tanara a urmarit pe internet mai multe clipuri cu teroristi, in care temutul "John Jihadistul" decapita oameni.

Conform celor de la The Mirror, tanara impreuna cu iubitul ei islamist, Bakhtiar Mohammed Abdulla, au pus crima la cale si au injughiat-o pe mama fiicei de cel putin 20 de ori, chiar in casa, in Kvissel, in Danermarca.

 La proces, procurorii au aflat cum tanara se indragostise de un musulman radical, care i-a frant inima cand a decis sa se intoarca la familia lui din Suedia. La scurt timp insa, l-a cunoscut pe Bakhtiar Mohammed Abdulla, un irakian de 29 de ani, la un centru de refugiati din zona. Tanara s-a indragostit imediat de el, conform declaratiilor facute in timpul procesului, relateaza Mirror.

Conform marturiilor din timpul procesului, tanara ar fi declarat ca si-a gasit mama asa, in casa, acoperita cu sange si a sunat la politie. Insa, politistii au gasit-o suspect de calma, jucandu-se pe telefon. Dupa ce au perchezitionat casa, politia a gasit numeroase clipuri cu decapitari si crimele atroce comise de ISIS.

Mai mult, Lisa si iubitul ei jihadist planuiau sa se duca in Siria si sa lupte alaturi de trupele extremiste ISIS.

Conform Mirror, adolescenta se certa frecvent cu mama ei, iar sora ei mai mare s-a mutat din casa din cauza certurilor frecvente intre cele doua.

Procurorii au ajuns la concluzia ca femeia a fost ucisa cu sange rece, "o crima premeditata si brutala". In sala de judecata, Lisa a dat vina pe iubitul ei, dar acesta s-a aparat spunand ca a ajuns acolo sa o ajute pe ea. Judecatorii nu au putut stabili cine a facut loviturile fatale, asa ca amandoi au fost condamnati si gasiti vinovati de crima.

Lisa Borch a primit 9 ani de inchisoare, din care primul va fi in cadrul unei scoli de corectie. Urmatorii 8 ani ii va petrece in spatele gratiilor. Iubitul ei, Abbdula a primit 13 ani de inchisoare, iar cand sentinta se va incheia, barbatul va fi expulzat din Danemarca.

Judecatorii au refuzat sa-i micsoreze sentinta si la apelul facut de tanara in luna ianuarie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO