Este ancheta in judetul Arad, dupa ce o adolescenta de 17 ani a nascut in baie, fara ca nimeni sa fi stiut ca este insarcinata. Copilul, un baietel care parea nascut la termen, a murit, din pacate.

Medicii legisti vor stabili daca s-a nascut fara viata ori a murit, pentru ca a fost lasat in vasul toaletei.

Adolescenta de 17 ani nu a spus nimanui ca ar fi insarcinata. Marti noapte a dormit la o verisoara de aceeasi varsta si, tarziu, in noapte, cand au apucat-o durerile, a mers la baie. Nici macar atunci nu a spus nimic.

La un moment dat, verisoara ei si-a dat seama ca fata nascuse de fapt si a chemat ambulanta, insa nimeni nu a luat copilul din vasul de toaleta. Acolo l-au gasit medicii care au constatat ca baietelul, care cantarea aproape trei kilograme, era mort.

Adolescenta a fost dusa la spital, dar intre timp a fost sesizata si politia. Deocamdata, pana sosesc rezultatele necropsiei, anchetatorii au deschis un dosar penal de vatamare a fatului.

Imediat dupa nastere, fata a inceput sa se simta rau, iar rudele au sunat la ambulanta. In locuinta verisoarei au venit si parintii fetei care a nascut, dar nimeni nu s-a gandit sa verifice daca baietelul traieste sau macar sa il scoata din vasul de toaleta.

Merea Mircia, director medical Serviciul de Ambulanta Arad: 
"La locul interventiei se constata ca pacienta, care se gasea pe vasul de toaleta in baie nascuse, iar in vasul de toaleta au gasit un fat de sex masculin, cu greutatea de aproximativ 2.700 de grame, decedat, cu cordonul ombilical nesectionat. Fatul era cu capul in jos, in apa din vasul de toaleta."

Dr. Daniela Branzan, Maternitatea Arad: "A fost adusa cu salvarea in jurul orei 3:00, in faza placentara. I s-a administrat terapie, pacienta este bine, este compensata, a prezentat si o ruptura de perineu care s-a suturat. A venit fara copil."

Matusa adolescentei spune ca a banuit ceva, dar fata nu a vrut sa recunoasca nici in ruptul capului ca ar fi insarcinata.

Trandafir Eugenia Maria: "S-a dus la toaleta si a facut acolo... Eu am intrebat-o, ca s-a vazut burta, dar ea a zis ca nu-i gravida."

Medicii de la Maternitatea din Arad spun ca au tot mai des paciente minore care aduc pe lume copii. Anul trecut, de exemplu, din 2.400 de paciente care au nascut, 110 au fost minore.

Dr. Daniela Branzan, Maternitatea Arad: "Chiar eu am avut o fetita de 12 ani si i-am facut cezariana, o fetita cu inaltime de 1.40 m. Practic, am operat un copil sa scot un alt copil. Riscuri sunt mari la nastere neasistata, cum a fost si cazul acesta, riscuri si pentru mama si pentru fat."

Medicii legisti vor stabili acum daca bebelusul s-a nascut mort ori a sfarsit asfixiat. In functie de aceste rezultate, se va decide daca adolescenta va fi acuzata de moartea copilului.