Biciuită, electrocutată și amenințată zilnic: ”Bărbați mascați o trezesc în mijlocul nopții”

Ultima actualizare: 02-02-2019 15:49
saudita
Facebook.com

O femeie, activistă pentru drepturile femeilor saudite este bătută, biciuită și torturată în mod regulat în ”palatul terorii”, conform dezvăluirilor fratelui ei, relatează Daily Mail.

Loujain al-Hathloul a fost închisă în  2018 în Arabia Saudită pentru că milita pentru drepturile femeilor saudite. Fratele tinerei, Walid al-Hathloul a declarat că, recent, i-a făcut surorii sale o vizită la închisoare. Iar ceea ce i-a povestit aceasta l-a șocat.

Walid al-Hathloul susține că sora sa este bătută, torturată cu șocuri electrice și amenințată cu violul aproape zilnic. De asemenea, Walid a declarat la un post de știri că sora sa a fost luată din închisoarea Dhahban, Jeddah, și dusă într-un loc secret, cunoscut sub numele de ”hotel”.

În subsolul acelui ”hotel”, fata a fost supusă torturilor. ”Când mă gândesc la ceea ce se întâmplă în acel subsol mă simt rău. Sora mea este bătută, electrocutată și amenințată. Ea mi-a povestit că uneori niște bărbați mascați o trezesc în mijlocul nopții pentru a o amenința. Mă tem că durerea aceasta va rămâne mereu în sufletul ei”, a spus fratele tinerei.

De asemenea, bărbatul a mai spus că unul dintre cei care o supun torturii pe Loujain, ar fi amenințat-o că o violează, daca fata nu se va căsători cu el.

Walid a făcut o petiție ca răspuns la vestea că Mariah Carey a refuzat să-și anuleze concertul în Arabia Saudită, în ciuda apelurilor făcute de activiștii pentru drepturile femeilor. Acesta i-a solicitat artistei să ceară eliberarea surorii lui, în timpul concertului.

Cel care ar fi supravegheat tortura lui Loujain, ar fi Qahtani, unul din consilierii de vărf al prințului saudit. 

 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO