Norvegia: animalele adoptate ajung de multe ori hrana vie pentru proprietarii de serpi

Ultima actualizare: 14-04-2013 06:48
sarpe hamster

Mare atentie cui dati spre adoptie animalul de care nu mai puteti avea grija. In Norvegia, autoritatile au descoperit ca iepuri, pisicute si chiar catei de talie mica ajung mancare pentru serpii crescuti de unii ca animale de companie.

Sarmanele patrupede sunt inghitite de vii de reptile. Totul este filmat si postat apoi pe internet, spre oroarea iubitorilor de animale.

Inregistrari cu serpi inghitind bieti hamsteri, iepuri sau chiar pisicute au starnit indignare pe internet si i-au determinat pe cei de la protectia animalelor sa deschida o ancheta.

Autoritatile au aflat astfel ca proprietarii de reptile adopta animale de companie, pe care, in loc sa le ingrijeasca, asa cum promit, le oferaa drept hrana serpilor infometati. Apoi, mandri, posteaza pe internet filmari cu acest crud festin.

Sa ii gasesti pe vinovati nu este insa deloc usor, deoarece numarul cazurilor este mare, iar majoritatea tranzactiilor au loc online.

Ole-Herman Tronerud, reprezentant Protectia Animalelor: "Nu avem resursele necesare pentru a-i controla pe toti cei care fac asta. Este ca si cum am cauta acul in carul cu fan".

Depasite de situatie, autoritatile ii sfatuiesc pe cei care vor sa dea spre adoptie animale de companie sa se intereseze cu mare atentie in ce familie vor ajunge.

Ole-Herman Tronerud, reprezentant Protectia Animalelor:
"Orice e mai bine decat sa le dai unor astfel de oameni."

In Norvegia sunt crescute in ilegalitate aproape 35.000 de reptile. Multe dintre ele sunt rasfatate de stapani cu hrana vie, desi legea norvegiana interzice acest lucru.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!