"Ne-am luptat, cand eu peste el, cand el peste mine". Marturia unui bacauan atacat de urs in timp ce taia lemne in padure

Ultima actualizare: 23-01-2016 07:12

Un barbat din judetul Bacau a ajuns la spital in stare grava, dupa ce a fost atacat de un urs. Omul s-a dus sa taie lemne de foc in padure, impreuna cu fiul sau, un adolescent de 16 ani.

Animalul a sarit la ei, iar pe adult l-a ranit la maini, piept si abdomen. Poate ca barbatul ar fi fost omorat, daca baiatul sau nu pornea drujba pe care o avea la el. Zgomotul brusc l-a speriat pe urs, care a fugit. Barbatul ranit grav a fost operat deja de doua ori, din cauza ranilor pe care i le-a facut animalul extrem de agresiv. Din spital, omul isi aminteste clipele teribilei lupte cu ursul, in inima padurii.

Costel Nicodim, victima: "El m-a simtit pe mine eu, nu l-am simtit pe el. A sarit pe mine si m-a dat jos. M-a muscat de maini si peste tot. Cand ne-am luptat ne-am dus la vale cand eu peste el cand el peste mine. L-am impins cu mainile cand era peste mine si cu piciorul dar degeaba."

Inspaimantat de atacul ursului, adolescentul de 16 ani, care isi insotea tatal in padure, a incercat sa sperie cumva animalul si, spre norocul barbatului, a si reusit.

Costel Nicodim, victima: "A tipat a racnit si la un moment dat a pornit drujba si cu mare greu am scapat ca altfel nu scapam. Cred ca am avut noroc."

Dupa atacul din padure, victima a coborit muntele citiva kilometri, pe jos, pina acasa. Cand a ajuns la spital avea mai multe coaste rupte, lovituri la cap si rani foarte adanci pe ambele brate.

Adrian Popa, manager Spitalul Judetean Bacau: "Colectivul medicilor de pe chirurgie plastica au facut eforturi mari pentru a-l stabiliza si pentru a reconstrui si reface ranile survenite asupra membrelor si toracelui. La momentul actual pacientul este intr-o stare stabila si urmeaza sa intre intr-o a treia interventie unde va primi grefe de piele."

Oamenii familiarizati cu comportamentul ursilor spun ca numai norocul a facut ca barbatul sa scape cu viata.

Adrian Titianu, Directia Silvica Bacau: "Ei au dat din greseala peste ursul ala care probabil dormea in vreo gaura si ori au facut galagie, ori chiar au dat peste el si asta e si motivul pentru care doar l-a tavalit pe respectivul si ursul a fugit. Daca ursul si-ar fi pus in minte sa atace si sa ii faca si ceva nu avea nicio sansa sa scape."

Recuperarea barbatului va fi una de durata, spun medicii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO