Momente de groaza in gospodaria unei familii din Petrila. Ce s-a intamplat dupa ce cainele si-a atacat stapanii

23-05-2016 16:50

Pompierii voluntari din Petrila au fost chemati de urgenta sa salveze o mama si pe fiul ei, atacati, in curte, de propriul caine. Animalul extrem de agresiv ii incoltise si pe medicii de la SMURD care venisera sa acorde primul ajutor.

Pompierii au reusit cu greu sa tina cainele departe. In cele din urma, au chemat o echipa de ecarisaj, iar cainele a fost eutanasiat.

Incidentul a avut loc intr-o gospodarie de la marginea orasului. In spatele portilor inalte, femeia si fiul ei de 18 ani au fost atacati de propriul caine, un ciobanesc de Bucovina. Vecinii s-au alertat doar cand au vazut multa agitatie in fata curtii lor. Cineva din familie a dat alarma.

"Era politie, erau toti aici, vreo 10 barbati, era agresiv nu a putut intra nimeni la ei in curte, copilul si vecina plecasera la spital. Cainele era normal, el statea mai mult legat ca era rasa mare si era un pic mai periculos decat cainii mici. Tineau la el, il piepteneau, il ingrijeau", a povestit un vecin.

Pompierii voluntari au fost cei care au intervenit si au reusit sa ii scape inclusiv pe colegii lor de la SMURD de coltii animalului. Echipajul medical s-a baricadat in casa de teama ca ar putea fi muscat, la fel ca si proprietarii gospodariei.

Neculai Alexandrescu, sef Serviciu Pompieri Voluntari Petrila: "Am intervenit, colegii de la SMURD erau deja blocati in casa, nu mai puteau sa iasa din cauza acelui patruped nervos. S-a actionat pentru indepartarea cainelui din zona respectiva si permiterea echipajului SMURD sa evacueze persoanele accidentate. A fost agresiv, va dati seama ca tanarul, din ce am inteles de la colegii de la SMURD, a fost destul de grav, s-a intervenit operativ, s-au putut evacua persoanele in siguranta."

In cele din urma, mama si fiul au ajuns la Spitalul de Urgenta din Petrosani. Doar tanarul a ramas internat timp de cateva zile.

Nicolae Giugulea, medic Spitalul de Urgenta Petrosani: "Se simte bine, probabil, trebuie sa mearga la Vulcan pentru rabic, dar daca cainele e cunoscut si are analizele la zi, nu stiu ce sa va spun, am inteles ca e cainele lor personal, eventual i s-a facut ATP-aul si vine doamna doctor de la infectioase ca sa-l vada si stabileste tratamentul pe care sa il faca in continuare cu antibiotic."

Cainele care i-a atacat pe cei doi a fost eutanasiat.

Tags: caine, curte, petrila,


VIDEO PROTVPLUS.RO