Moarte suspecta intr-un sat din Prahova, unde un bebelus 2 luni a murit, lovit la cap. Declaratiile parintilor

Ultima actualizare: 16-08-2015 06:58

Moarte suspecta intr-un sat din Prahova. Un bebelus de doua luni a pierit in conditii crunte, lovit in cap- dupa cum a demonstrat raportul medico-legal.

Parintii copilasului insa sustin ca nu i-au facut nimic rau celui mic. Politistii au deschis o ancheta penala pentru ucidere din culpa.


Intamplarea s-a petrecut intr-o familie sarmana din Provita de Sus. Mama bebelusului, in varsta de 23 de ani, sustine ca ieri dimineata, cand a vrut sa alapteze bebelusul, a bagat de seama ca pruncul nu mai misca.


A chemat ambulanta dar degeaba, copilul era mort de mai multa vreme. Medicul legist a constatat la autopsie ca decesul a fost cauzat de un puternic traumatism cranian. Parintii bebelusului sustin insa ca nu l-au lovit pe cel mic si nu stiu sa i se fi intamplat vreun alt accident. Baietelul dormise in acelasi pat cu parintii dar si cu fratiorul de un an si jumatate. Mama spune ca nu este exclus ca lovitura sa fi fost provocata in somn de unul dintre membrii familiei.

Mama bebelusului spune ca a constatat ca pruncul nu mai misca abia cand l-a pus la san. Era deja vanat - semn ca murise de mai multa vreme. Asta au constatat si medicii de la ambulanta, chemati de urgenta.


Foarte sarmani, parintii erau nevoiti sa doarma in acelasi pat cu ambii copii: bebelusul de 2 luni si in alt baietel de un an si jumatate. Sustin ca e posibil ca in timpul noptii sa se fi intamplat un accident. Nu recunosc ca l-ar fi lovit pe cel mic sau ca, din neglijenta, l-ar fi lasat sa cada de la inaltime.

Vecin: Familie sarmana, muncesc cu ziua pe ici pe colo. Sa-l fi lovit? Nu-i vad in stare. Sunt amarati dar totusi muncitori

Sunt insa vecini care o banuiesc pe mama de neglijenta. In urma cu mai multi ani, tanara a mai avut un copil care a murit subit, la 17 zile dupa nastere.

In acest caz s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa. in urma necropsiei s-a stabilit ca decesul a survenit din cauza unuin traumatism cranian provenit din lovitura cu un corp dur. Cercetarile sunt in desfasurare

Pe langa ancheta penala, cazul este cercetat si de Directia pentru Protectia Copilului. Asistentii sociali trebuie sa vada daca parintii sunt capabili sa aiba grija de copilul de un an si jumatate.

 

 

 


 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO