Strănepotul poetului George Coşbuc ar fi ars de viu într-o centrală de uscat lemne

03-08-2018 16:43


Poliţiştii din Bistriţa Năsăud anchetează o presupusă crimă, petrecută în împrejurări sinistre. Strănepotul poetului George Coşbuc, în vârstă de 61 de ani, care lucra ca paznic la o fabrică de prelucrare a lemnului, a dispărut fără urmă.

Ultimele imagini cu el au fost surprinse de camerele de supraveghere: îl vedem intrând împreună cu un alt angajat de 18 ani în camera centralei, de unde, după o vreme, nu a mai ieşit decât tânărul.

Anchetatorii bănuiesc că bietul om a ars de viu. Acum caută printre cenuşă frânturi din corpul paznicului.

Bărbatul de 61 de ani a fost văzut ultima dată de către familie miercuri, când a plecat către fabrica de prelucrare a lemnului din localitatea Coșbuc, unde trebuia să rămână până a doua zi, pentru a păzi fabrica.

În toiul nopţii, familia a primit un telefon straniu de la acesta în care a auzit cum se văieta, iar când l-au căutat la fabrică acesta nu a mai fost de găsit.

Autorităţile venite la faţa locului bănuiesc că bărbatul a ars în centrala de lemne a fabricii, iar acum caută frânturi din corpul acestuia.

Deocamdată, singura dovadă constă în imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale fabricii în noaptea respectivă.

Bărbatul de 61 de ani era paznic la fabrica austriacă de prelucrare a lemnului din localitatea Coșbuc.

Când a dispărut era în tura de noapte. Bănuiala că i s-a întâmplat ceva rău a apărut după ce şi-a sunat familia care a auzit în telefon cum se văita, apoi convorbirea s-a încheiat brusc.

Speriate, rudele au mers la fabrică, însă nu l-au mai găsit pe bărbat, aşa că au anunţat autorităţile.

"Ar fi intrat în centrală şi de acolo nu a mai ieşit. O sunat şi a vorbit şi el a făcut de două ori "vai, vai " şi nu mai ştiu nimic de el şi ei s-au dus pe loc dar nu l-a mai găsit nimeni", povestește o vecină.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere din fabrică se observă cum bărbatul a intrat de mai multe ori în timpul nopţii în camera centralei împreună cu un tânăr de 18 ani, aflat în probe.

La un moment dat, doar tânărul a mai ieşit din încăpere, în fugă. Din acel moment despre bărbatul de 61 de ani nu se mai ştie nimic. Poliţiştii au bănuiala că sărmanul a ars în centrala de uscat lemne. Temperatura din cuptoare atinge până la 1200 de grade Celsius.

"Ar fi văzut intrând de mai multe ori în centrala termică şi odată după un timp au intrat de două ori şi a treia oară a ieşit doar tânărul. Ar fi fost o altercaţie între cei doi acolo fiind o centrală care funcţionează în sistem automat, este o bandă care tot timpul alimentează centrala respectivă", a transmis Ioan Pavelea, primarul localităţii Coșbuc.

Tânărul de 18 ani a fost reţinut pentru 24 de ore. Munca anchetatorilor este titanică: ca să aibă probe solide, trebuie să caute în cenuşa din centrală.

Dosarul de crimă a fost preluat de procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa Năsăud.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO