Acuzații grave la un centru: o minoră suspectată că se prostituează, un băiat se automutilează

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 13 Martie 2019 16:46
Data publicarii: Miercuri 13 Martie 2019 13:01
Categorie: Şocant

Este anchetă la Centrul de îngrijire al minorilor orfani din Beclean, după ce o fundaţie care se ocupă de tinerii instituţionalizaţi a primit informaţii că o tânără de 16 ani din centru ar practica prostituţia.

Într-un alt caz, un băiat de 15 ani s-ar fi automutilat fără ca cineva să ia vreo măsură. Mai multe plângeri au fost depuse atât la Protecţia Copilului cât şi la parchet însă conducerea centrului neagă acuzaţiile.

Scandalul a pornit sâmbătă, când două surori de 16 şi 14 ani, aflate în centru, au primit învoire să se plimbe două ore în parc. Au fost urmărite de o altă colega şi aşa, fata a văzut că cele două intra într-un apartament în care locuieşte un fost tânăr, instituţionalizat şi el în trecut la centrul din Beclean.

De altfel, o fundaţie ar fi avut în trecut suspiciuni dar şi probe că fata cea mare ar întreţine relaţii sexuale cu bărbaţi în schimbul unor sume de bani.

Sânziana, director Centru: "Le-am dat fetelor bilet de voie între ora 2 şi 4 jumătate se iasă în parc au fost supravegheată de o altă fată care le-a văzut intrând în casă la un fost elev al centrului şi acolo ar fi consumat alcool. Nu se prostituează sub nicio formă."

Fetele erau urmărite de multă vreme şi de o organizaţie care apără copiii instituţionalizaţi.

Andreeas Novacovici Preşedintele Fundaţiei: "Sunt trei abuzuri care se petrec la centru: o fată se prostituează cu ştiinţa centrului, iar un băiat de 15 ani se automutilează şi nu fac nicio măsură în acest sens. Noi am depus la parchet probe audio şi video în acest sens ca să arătăm ce se pretrece în acest sediu. Am fost anunţaţi de către colaboratoarea noastra de faptele care se petrec în centru şi vom lua atitudine.

Consiliul Tinerilor Instituţionalizaţi, a fost fundaţia care de altfel a sesizat parchetul şi autorităţile. Miercuri, reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Bistriţa au mers la centrul din Beclean în control.

Crina Andreica Director Adjunct DGAPC BIstriţa Năsăud: "Am venit aici ca să facem o anchetă despre ce se întâmplă aici. Asta vrem să aflăm ce s-a petrecut".

Conducerea centrului din Beclean a mai declarat că tânărul de 15 ani este monitorizat mereu şi că nu se pune problema unei neglizentze sau a unui abuz în cazul lui.

Miercuri, la sediul centrului din Beclean,au avut loc audieri. Reprezentanţii directriei pentru protecţia copilului discuta atât cu directoarea centrului dar şi cu tinerii implicaţi în scandal. Acuzaţiile de prostituţie dar şi de abuz şi neglijenţa trebuiesc probate spun cei care se ocupă acum de caz.

Pe de altă parte, şi tânăra în vârstă de 19 ani care le-a urmărit pe cele două surori sâmbăta trecută va trebui să spună clar ce a văzut. În plus şi poliţia a fost sesizată şi îl va audia şi pe bărbatul care le-a primit în casă pe cele două fete minore. Cel mai probabil săptămâna viitoare vor fi gata şi primele concluzii în acest sens.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Aventurile travestitilor care se prostitueaza la Gara de Nord.
Aventurile travestitilor care se prostitueaza la Gara de Nord. "Opresc masinile: iubita, stai putin. Le zic eu sunt iubitul"
VIDEO PROTVPLUS.RO
pistol Makarov
S-a împușcat din greșeală, după ce a aruncat cu pistolul după un gândac
Un bărbat a reclamat că are "câţiva şerpi" sub casă. Ce descoperire a făcut apoi
Un tată și-a vândut copilul pe internet pentru a face rost de bani pentru jocuri de noroc
Un tată şi fii săi, arestaţi pentru că organizaseră o reţea de prostituţie pe un pod
O femeie din Suceava, găsită moartă în râul Siret. Cine a făcut descoperirea macabră
Bătrână jefuită de 2 ori în câteva zile de acelaşi hoţ. "M-a sechestrat cu înjurături"
barbat cu un cutit in mana
Un bărbat din Prahova a băut, apoi şi-a ucis tatăl. "Era casa răsturnată, sânge pe pereţi"
Român în scaun cu rotile, ucis în Canare. Ce au vrut să facă criminalii cu cadavrul
Doi tineri din Harghita au violat o fată de 12 ani și au jefuit-o. Cum au abordat-o
O învățătoare s-a filmat în timp ce țipa la copii, apoi a distribuit videoclipul părinților
Bărbat, la un pas de moarte după ce tractorul s-a prăbușit peste el
O tânără a fost accidentată în timp ce traversa regulamentar o stradă intens circulată