Minoră de 13 ani șantajată și ademenită de un proxenet, cu voia mamei sale

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
victima abuz
iStock

O femeie de 32 de ani, mama a cinci minori, a rămas fără toţi copiii, care au fost preluaţi de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, notează Adevărul.

 Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui au constatat că nu oferă garanţii morale pentru creştea acestora. În plus, minorii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani erau martorii violenţelor fizice la care era supusă mama în timpul relaţiilor de concubinaj pe care le-a avut, susține Adevărul.

Cazul a ajuns în atenţia Protecţiei Copilului în urma sesizării venite din partea reprezentanţilor Primăriei Zorleni, care la rândul lor au fost sesizaţi de reprezentanţii unei asociaţii umanitare din Bârlad, la care femeia de 32 de ani, apela atunci când se afla în situaţii de risc.

Reprezentanţii asociaţiei au sesizat Primăria Zorleni şi au solicitat efectuarea unei anchete sociale, arătând că mama şi patru dintre copii (al cincilea, un băiat de 14 ani aflându-se la concubin), se confruntă mari probleme.

Astfel, reprezentanţii Primăriei Zorneli au descoperit că fiica cea mare a femeii, o copilă de 13 ani, are o relaţie cu un bărbat de 27 de ani, din Zorleni, condamnat în 2013 la închisoare cu suspendare pentru trafic de minori.

Deşi se află în perioada de supraveghere, acesta ar fi ademenit-o pe minora de 13 ani, cu ştirea mamei acesteia. Mai mult, proxenetul o caută pe minora, aflată în sistem de protecţie, o şantajează şi îi solicită să se întoarcă acasă. Mai mult, atât mama, cât şi fiica au recunoscut că tânărul de 27 de ani ar fi lovit de mai multe ori minora, iar pe mamă ar fi ameninţat-o cu moartea.

În urma anchetei sociale efectuate, reprezentanţii primăriei Zorleni au constatat că mama celor cinci copii, după ce soţul a fost încarcerat, a avut relaţii de concubinaj cu mai mulţi bărbaţi, iar în prezent se afla într-o relaţie cu bărbatul care i-a ademenit fiica.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO