Militanti SI asistati de minori in timp ce decapiteaza barbati siiti, intr-o noua inregistrare video

30-03-2015 10:18


Statul Islamic

Gruparea Stat Islamic a difuzat duminica o inregistrare video care descrie decapitarea mai multor barbati siiti care au fost condusi la locul executiei de adolescenti, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

OSDO sustine ca a primit o copie a acestei inregistrari care a fost, de asemenea, postata pe retelele de socializare. Imaginile prezinta mai multi minori inarmati, numiti "Puii califatului", care conduc noua barbati siiti imbracati in uniforme portocalii pe un camp din Hama, in Siria.

Dupa ce se opresc, unul dintre baieti inmaneaza cutite unor militanti SI mascati, care decapiteaza fiecare prizonier in parte.

Unul dintre militantii prezenti in inregistrarea video ii numeste pe barbati "necredinciosi spurcati" si primite razbunare pentru "ceea ce regimul a facut in anii '80 la Hama", referitor la reprimarea brutala a revoltei Fratiei Musulmane de catre fostul presedinte sirian Hafez al-Assad in februarie 1982.

Inregistrarea video a aparut la o saptamana dupa ce OSDO a anuntat ca intre inceputul anului si 23 martie, SI a recrutat 400 de copii care sa faca parte din "Ashbal al-Khilafah" ("Puii califatului").

Folosind masini, bani si arme pentru a-i atrage, recrutorii SI trimit minori care sa prospecteze taberele unde se predau principiile sharia si tacticile militare. OSDO subliniaza ca "SI foloseste copii pentru a lucra ca spioni si agenti pentru a strange informatii si ca gardieni ai posturilor lor".

Organizatia a strans dovezi despre sase membri SI minori care au fost ucisi in timpul unor lupte la Kobani impotriva fortelor kurde, in ianuarie.

De la declararea Califatului dupa patrunderea in Irak din Siria anul trecut, gruparea SI a devenit cunoscuta pentru decapitari publice si alte executii brutale. OSDO estimeaza ca in perioada 28 februarie - 28 martie, gruparea a executat 61 de persoane, inclusiv 36 de civili acuzati de "insultarea lui Allah, cooperarea cu fortele regimului, recrutarea de persoane pentru rapirea membrilor SI, homosexualitate si spionaj".

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO