"Mi-a taiat gatul si a vrut sa ma arda in cuptor". O femeie tanara cum era sa fie ucisa de propria mama intr-un ritual biblic

Ultima actualizare: 17-04-2014 06:58
Susannah Birch

Susannah Birch isi aminteste perfect ziua in care mama ei a pregatit-o pentru ritual de sacrificiu din Vechiul Testament, i-a taiat gatul cu un cutit de bucatarie si a fost pe punctul sa o arda in cuptor.

Oroarea s-a petrecut intr-un week-end din ianuarie 1989, in oraselul Dalby din Australia. Susannah avea atunci doi ani si era singurul copil al sotilor John si Linda Andrew, care erau adventisti de ziua a saptea. Atunci, John observase ca Linda se ruga din ce in ce mai mult, insa nu si-a dat seama ca alunecase in primul ei episod de psihoza, potrivit Couriei Mail.

Linda citise cartea Genezei din Vechiul Testament, dar se concentrase pe versetele in care lui Abraham i se porunceste sa-si sacrifice propriul fiu, Isaac.

"Imi amintesc cum si-a pus la fiert cutitete", spune Susannah, care nu a uitat nimic din ce s-a intamplat in urma cu 25 de ani. Apoi mama sa a imbracat-o in pijamale curate, a "miruit-o" cu ulei si a pus-o pe un rug improvizat in bucatarie. "A indreptat cutitul spre chipul meu si am ridicat mainile ca sa o opresc", a spus printre lacrimi tanara. Linda i-a taiat fiicei sale traheea si corzile vocale si, urmand ritualul din Biblie, a inceput sa se pregateasca sa o arda pe fiica ei in cuptor.

"Mi-a spus apoi ca i-a tinut capul fiicei noastre pana cand aceasta s-a invinetit la fata - aproximativ 40 de minute. Vocile ii spuneau ca era un sacrificiu impur si ca trebuia sa o arunce in cuptor cat mai repede. Insa cred ca avea si momente de relativa lucididate, cand se certa cu acele voci si striga ca fiica ei inca este vie si nu o poate baga in cuptor", povesteste John Andrew, care era la serviciu cand s-a petrecut totul.

Femeia a iesit in timpul ritualului din psihoza si s-a dus la politie, unde a spus: "Cred ca i-am taiat gatul fiicei mele".

Susannah a fost dusa la spital. Desi nimeni nu se mai astepta sa mai poata vorbi, ea si-a luat prin surprindere tatal la cateva saptamani dupa incident si l-a strigat.

Linda a fost internata cativa ani intr-un spital de boli mintale. S-a intors acasa cand fiica ei era deja mare si o perioada lucrurile au parut sa fie normale. Numai ca atunci cand Susannnah a implinit 13 ani, Linda a inceput sa aiba din nou crize, iar John a divortat de ea, pentru ca se temea pentru viata fiicei sale.

Susannah a fost libera dupa divortul parintilor sa povesteasca despre ce i s-a intamplat, iar asta i-a usurat sufletul si a ajutat-o sa priveasca cu speranta spre viitor. Acum scrie pe cateva bloguri si militeaza pentru drepturile persoanelor cu boli psihice, iar in 2005 s-a indragostit si s-a casatorit.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO