Medicii indonezieni au refuzat să castreze un pedofil condamnat la 12 de ani de închisoare


Ultimul update: Marti 27 August 2019 20:02
Data publicarii: Marti 27 August 2019 19:58
Categorie: Stiri Socante
detinuti in penitenciar

Medici indonezieni au declarat marţi că au refuzat să efectueze o operaţie de castrare chimică unui bărbat care fusese condamnat la această procedură, în plus faţă de pedeapsa cu închisoarea pe care trebuie s-o execute pentru violarea mai multor copii.

 

Un tribunal din provincia Java de Est l-a găsit pe Muh Aris, 20 de ani, vinovat de agresarea sexuală a nouă copii şi l-a condamnat la 12 ani de închisoare în luna iulie.

Judecătorii au ordonat totodată ca bărbatul fie castrat pentru a nu mai putea comite infracţiuni similare atunci când iese din închisoare.

Cu toate acestea, parchetul nu a reuşit să găsească un medic dispus să efectueze procedura, a declarat purtătorul de cuvânt al biroului procurorului general, Mukri.

"Vom discuta această problemă cu ministrul sănătăţii", a precizat Mukri, fără a oferi alte detalii.

Pudjo Hartono, directorul consiliului profesional al Asociaţiei medicilor din Indonezia, a precizat că efectuarea acestei proceduri încalcă codul deontologic al medicilor.

El a adăugat că procedura ar putea avea efecte negative asupra sănătăţii persoanei respective, iar beneficiile acesteia sunt discutabile.

În ceea ce-l priveşte, condamnatul a declarat că ar muri mai degrabă decât să fie castrat.

În 2016, parlamentul indonezian a adoptat - la propunerea preşedintelui Joko Widodo - o lege controversată care autorizează efectuarea de castrări chimice în cazul pedofililor condamnaţi, pe lângă pedeapsa cu moartea.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO