Marturisirile cutremuratoare ale unui fost luptator al Statului Islamic: "Am vazut copii decapitati sub ochii parintilor"

Ultima actualizare: 15-11-2014 07:12
Saddam al-Jamal, lider SI

Fosta garda de corp a unuia dintre cei mai importanti lideri islamisti a dezvaluit acum actioneaza organizatia terorista pentru care a lucrat pana de curand

Ascuns in spatele pseudonimului Abu Abdullah, barbatul a relatat ziaristilor de la Daily Telegraph ca a fost bodyguard-ul lui Saddam al-Jamal (foto sus), un comandant al rebelilor din Siria, finantat de CIA care a trecut in decembrie 2013 de partea Statului Islamic. Se presupune ca Jamal ar fi la ora actuala numarul doi in ierarhia militara a SI dupa Abu Omar al-Shishani, dar informatiile despre organizarea gruparii teroriste sunt destul de confuze. Fosta garda de corp spune chiar ca fratii lui Jamal ar fi fost ucisi de Statul Islamic.

Potrivit lui „Abu Abdullah”, Jamal nu este motivat de o chemare religioasa, ci pur si simplu de dorinta de putere, care il indeamna sa comita orori inimaginabile. Fosta garda de corp a povesti cum a decapitat pe rand toti copii unei familii dintr-un trib ostil Statelui Islamic sub ochii parintilor. „I-au aliniat dupa inaltime si i-au decapitat incepand cu cel mai mare. Apoi, au atarnat capetele baietilor de usa scolii unde familia se ascunsese pana atunci”.

"Romania ar putea cadea in mainile Statului Islamic". Ce spune unul dintre liderii rezistentei impotriva jihadistilor

Fostul luptator SI sustine ca astfel de orori l-au convins sa paraseasca organizatia teroristia, care controleaza acum nord-vestul Irakului si estul Siriei.

„Emirii care conduc Statul Islamic rapesc si asasineaza oameni”, le-a povestit Abu Abdullah celor de la Telegraph. „Sunt in stare sa distruga o intreaga cladire cu femei si copii inauntru doar pentru a ucide un singur om care e inauntru.”

Imaginile care arata cum isi indoctrineaza Statul Islamic copiii: "Vom veni sa va macelarim!"

Fostul bodyguard acuza ipocrizia liderilor islamisti: „Multi dintre ei fumeaza dar daca prind un civil fumand, il inchid, il biciuiesc si il pun la munca fortata”, relateaza el. Cat despre fostul sau sef, Saddam al-Jamal, acestuia „pur si simplu nu-i pasa de Islam. Vrea doar sa devina mai puternic. Daca va aparea o organizatie mai puternica, i sa va alatura. Iar in SI mai sunt o multime de oameni ca el”.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO