Dramă într-o familie de români din Marea Britanie. Singurul copil al cuplului, stabilit în orașul Coventry, un băiețel de cinci ani, a fost înjunghiat mortal acasă, în timp ce părinții lui se aflau la serviciu.

Suspectă în acest caz este chiar bunica lui care îl îngrijea. Femeia, care ar avea probleme psihice, se află acum în custodia poliției.

„Fiul nostru a fost cel mai minunat copil din lume”

Mario ar fi împlinit curând șase ani. Era un copil vesel și iubit. Părinții lui au publicat mai multe fotografii și filmulete care îl arată fericit.

Fiul nostru a fost cel mai minunat copil din lume”, au spus Cristina și Dorin, părinții băiatului. „Zâmbea tot timpul, de când se trezea și până la culcare. Avea atât de multă energie. Îi plăcea să danseze și să cânte.

Mama lui Mario este însărcinată în trei luni. Și-a găsit fiul plin de sânge, în agonie, când s-a întors acasă de la serviciu, și a strigat disperată după ajutor. Paramedicii și Poliția au ajuns imediat în apartamentul familiei.

Ronan Tyrer, poliția Coventry: Am găsit un băiețel, care încă nu a împlinit șase ani, cu mai multe răni grave. În ciuda eforturilor făcute de ofițerii de poliție și de paramedici, nu a fost posibil să-i salvăm viața. Am arestat o femeie de 49 de ani, cunoscută de familie, și aș vrea să subliniez că nu e mama băiatului."

Curând s-a aflat că suspecta este chiar bunica maternă a copilului. Polițiștii au precizat că se află în custodia lor, în baza unei legi privind sănătatea mintală. Presupun că femeia ar suferi de o afecțiune psihică.

Apropiații familiei spun că bunica era atentă și grijulie cu copilul

Totuși, apropiații familiei susțin că bunica nu a avut până acum nicio manifestare nefirească. Era tot timpul în preajma copilului, atentă și grijulie, iar părinții aveau încredere în ea.

Acesta este al doilea incident sângeros petrecut în ultimele două saptamâni în cartierul Earldson din Coventry, iar polițiștii au anunțat că au suplimentat numărul patrulelor pe stradă. În cazul lui Mario, ancheta nu vizează însă alte persoane, au subliniat ei.

Ronan Tyrer, poliția Coventry: Este un eveniment tragic. Nu pot cuprinde ce simt părinții în acest moment este devastator. Nu numai pentru familie și comunitate, dar și ofițerii de poliție care au fost acolo noaptea trecută și au văzut un băiețel cu asemenea răni vor fi marcați pentru tot restul carierei."

Comunitatea este șocată de cele întâmplate, iar oamenii au depus flori pe stradă, în apropierea locuinței lui Mario. Rudele au cerut ajutorul preotului ortodox din localitate pentru a-l putea înmormânta pe Mario acasă în Romania. Școla la care mergea băiețelul a deschis o carte de condoleanțe iar colegii lui primesc sprijinul unor psihologii pentru a depăși trauma.