Mărturiile copiilor unor criminali în serie. Cum a aflat o fată că tatăl ei a ucis mai multe persoane și l-a predat poliției

investigatie
Shutterstock

În timp ce mulți dintre copiii unor criminali în serie nu știau cu cine stau sub același acoperiș, alții aveau suspiciuni cu privire la tații lor și chiar i-au predat poliției.

Lucy Studey, fiica lui Donald Dean Studey

După ani de zile în care a încercat să dezvăluie posibilul trecut tulburător al tatălui ei, anchetatorii analizează acum acuzațiile făcute de Lucy Studey, care spune că tatăl ei, acum decedat, a ucis zeci de femei pe care le-a îngropat pe proprietatea familiei din Iowa.

Lucy spune că tatăl ei, Donald Dean Studey, care a murit în 2013 la vârsta de 75 de ani, a ucis între 50 și 70 de femei, majoritatea prostituate, în decurs de 30 de ani. Ea susține că, în copilărie, ea și frații ei erau forțați să îl ajute să arunce cadavrele într-o fântână de lângă Thurman, Iowa.

„Știu unde sunt îngropate cadavrele. Doar ne spunea că trebuie să mergem la fântână și știam ce însemna asta”, a spus Lucy.

Citește și
Valiza
Cadavrul unui copil de 5 ani a fost găsit într-o valiză. Ce au descoperit criminaliștii. Mama sa este căutată pentru crimă
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Femeia spune că Donald le înjunghia, împușca sau le lovea în cap. După presupusele crime ce aveau loc într-o remorcă, acesta transporta cadavrele la fântână cu o roabă pe timpul verii și cu o sanie pe timpul iernii.

„De fiecare dată când mergeam la fântână sau pe dealuri, mă gândeam că nu o să mă mai întorc. Mă gândeam că o să mă omoare pentru că nu tăceam”, a mai spus Lucy.

Femeia ar fi încercat de-a lungul timpului să le spună profesorilor, preoților și forțelor de ordine, însă nu a fost pornită nicio anchetă la acea vreme.

„Nimeni nu mă asculta. Profesorii spuneau că problemele familiale ar trebui discutate în familie, iar forțele de ordine spuneau că nu se pot încrede în amintirile unui copil. Eram doar o puștoaică atunci, dar îmi amintesc totul”, a spus ea.

April Balascio, fiica lui Edward Wayne Edwards

„Copiii nu sunt proști. Erau cadavre. Cineva era ucis oriunde am fi locuit”, spunea April în 2018.

April este fiica lui Edward Wayne Edwards, criminal în serie, pe care chiar ea l-a predat poliției.

Ea își amintește că tatăl ei avea o fixație pentru criminalitate, adunând decupaje din ziare despre crime locale și contactând adesea poliția în legătură cu investigațiile lor. De asemenea, el și familia lui se mutau la fiecare șase luni, în miez de noapte, fără vreun avertisment.

Mama lui April era abuzată fizic și verbal de către tatăl ei, fiind chiar si spitalizată de câteva ori.

În 2009, April s-a hotărât să investigheze trecutul tatălui ei și a descoperit că acesta a ucis cel puțin cinci persoane.

April a sunat la poliție și le-a vorbit oamenilor legii despre Timothy Hack și Kelly Drew, uciși în 1980. Aceștia dispăruseră dintr-un loc numit Concord House, din Wisconsin, unde Edward lucrase înainte ca familia sa să plece din oraș.

Edward a fost arestat câteva săptămâni mai târziu.

Melissa Moore, fiica lui Keith Jesperson - cunoscut drept „Happy face killer”

„Suntem victime secundare. Ducem cu noi acea rușine și vrem să scăpăm de ea”, a spus Melissa Moore, fiica criminalului cunoscut drept „Happy face killer”.

Jesperson a fost condamnat la închisoare pe viață de trei ori după ce a ucis trei femei. El a declarat la un moment dat că numărul victimelor ajunge, de fapt, la 160.

Crimele au început în 1990 și au continuat timp de cinci ani, până când bărbatul s-a predat.

Melissa Moore a povestit că își amintește cum, în copilăria ei, tatăl ei tortura și omora pisici.

Kerri Rawson, fiica lui Dennis Rader - cunoscut drept BTK

„Nimeni nu vrea să creadă că tatăl lor ar putea fi capabil să comită astfel de lucruri monstruoase”, a spus Kerri Rawson.

Tatăl protector Rawson a fost arestat în februarie 2005 pentru 10 crime. În urma unu test ADN, el a fost identificat drept ucigașul în serie BTK, cel care a terorizat orașul Wichita între 1974 și 1991.

BTK începea prin a-și urmări victimele timp de câteva luni, apoi le prindea, le lega de mâini și de picioare, apoi le strangula. Ulterior, el ascundea dovezi în podeaua de sub dulapul familiei.

Kerri Rawson a povestit despre ziua în care a aflat adevărul despre tatăl ei: „Încercam să supraviețuiesc și să respir. Încercam să-mi revin din șoc, îmi spuneam mereu și mereu că aș face orice doar să nu mai fiu fiica unui criminal în serie”.

Matthew Ridgway, fiul lui Gary Ridgway - cunoscut drept „Green River Killer”

Gary Ridgway ar fi ucis peste 90 de fete și femei în Washington, între 1982 și 1998. El a fost arestat în 2001 în urma unor teste ADN și a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce a pledat vinovat pentru 48 de crime.

După ce a fost arestat, anchetatorii l-au întrebat pe fiul său dacă bărbatul a participat la evenimente din școală.

„Nu-mi amintesc să nu fi fost acolo”, a răspuns Matthew.

Acesta a spus detectivilor că tatăl său nu a dat niciodată semne care să îl facă să se gândească că ar putea avea o parte atât de întunecată.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Masacrul descoperit într-o locuință, după ce două persoane au fost văzute moarte în fața casei
Masacrul descoperit într-o locuință, după ce două persoane au fost văzute moarte în fața casei

Șase copii și doi adulți au fost găsiți morți într-un apartament, în Statele Unite. Potrivit polițiștilor, ar fi vorba despre un caz de crimă, urmat de sinucidere, relatează ABC News.

Cadavrul unui copil de 5 ani a fost găsit într-o valiză. Ce au descoperit criminaliștii. Mama sa este căutată pentru crimă
Cadavrul unui copil de 5 ani a fost găsit într-o valiză. Ce au descoperit criminaliștii. Mama sa este căutată pentru crimă

Un copil în vârstă de cinci ani care a fost găsit mort într-o valiză, întro zonă rurală din statul american Indiana, a fost identificat după mai bine de șase luni. Poliția a anunțat că a emis un mandat de arestare pentru mama sa, acuzată de crimă.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.