Mărturia emoționantă a unui tânăr abuzat fizic în copilărie: „Îmi revine zilnic în minte”

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Abuz copil
iStock

Un tânăr, care în copilărie a supraviețuit unor abuzuri psihice și fizice repetate, face dezvăluiri.

 

”Am fost bătut, am fost loviți cu pumnii, ni s-a pus arma la tâmplă, am avut capetele lovite în ușă. Eram unul dintre cei norocoși pentru că nu am fost violat, dar știu de ceilalți copii au fost”, este mărturia cutremurătoare a lui Alan, scrie The Independent.

Alan a fost dus la vârsta de 11 ani în Unitatea pentru Adolescenți a Spitalul Hill End din St Albans - un loc în care el ar fi trebuit să fie îngrijit alături de alți copii vulnerabili.

Hill End trebuia să trateze adolescenți cu boli psihiatrice, însă până în momentul în care a ajuns Alan, a devenit ceea ce el numea "teren de dumping" pentru copii.

„Nimeni nu a primit un diagnostic de la vreun medic cum că ar fi avut probleme psihiatrice”, a declarat acesta pentru The Independent.

„A fost ultima opțiune pentru noi - am fost toți copii de 11 și 12 de ani”, a adăugat acesta.

Soarta copiilor, care au fost supuși abuzurilor, face acum obiectul unei anchete ale poliției care se întinde pe aproximativ 30 de ani, mai exact din 1969 până în anul 1995, atunci când a fost închisă.

Locul unde copiii au trăit un adevărat coșmar a fost dărâmat, iar în locul său s-a construit o casă modernă.

În elucidarea cazului, detectivii au apelat la mărturiile foștilor pacienți, investigând acuzațiile de abuz sexual, fizic și psihic,

Alan mărturisește că ceea ce a trăit acolo a fost o experiență „oribilă”. În ciuda faptului că a stat acolo timp ce 6 săptămâni, acesta susține că experiența din centru l-a marcat pe viață.

"Este unul din acele lucruri pe care încerci să le uiți, dar ele revin. Îmi revin zilnic de atunci", a spus Alan, care acum are 35 de ani.

Acesta susține că abuzurile au început din prima noapte de când a ajuns în centru, imediat după ce a încercat să-și îmbrățișeze mama pentru a-și lua la revedere.

„Următorul lucru pe care mi-l amintesc este că am fost târât de trei bărbați într-un loc care semăna cu o celulă de poliție. Aceștia m-au injectat pentru a mă adormi”, își amintește bărbatul.

Alan a spus că încercările de a vorbi despre abuzul cu alți copii au avut "consecințe grave" și că personalul își pedepsea.

În plus, acesta își amintește că un copil a intrat în stop cardio-respirator, după ce i s-au administrat prea multe sedative.

Pe lângă sedarea și abuzul fizic l-a care a fost supus, tânărul susține că mulți copii au fost violați  de personalul spitalului, în timp ce erau sedați.

"Am fost unul dintre cei norocoși pentru că nu am fost violat, dar știu de alți copii  au fost violați  în timp ce au fost sedați", a adaugat el.

Cât despre viața în centru, Alan mărturisește că „a fost ca un cult religios”. " În cele din urmă, el a fost eliberat brusc după șase săptămâni.

 

 

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO