Momentul in care doua tinere s-au eletrocutat in timp ce-si faceau un selfie, FILMAT. Una dintre fete a murit in spital

Dată publicare: 11-05-2015 11:35
Dată actualizare: 14-05-2015 06:55


Zeci de colegi ai tinerei din Republica Moldova care s-a electrocutat mortal acum trei zile, in Iasi, in timp ce-si facea un selfie pe un tren de marfa intr-un depou, sunt acum in doliu.

Toti colegii ei au venit luni imbracati in negru si au aprins lumanari pe banca elevei de 18 ani. Profesorii spun ca Ana invata foarte bine si voia sa devina psiholog. Un martor a surprins cu telefonul mobil momentele dramaticele ale incidentului.

Eleva de 18 ani si cu o colega de 17 ani s-au electrocutat vineri, intr-un depou CFR din Iasi, unde fetele voiau sa-si faca fotografii pentru Facebook. Imaginile cu tanara de 18 ani aproape carbonizata pe un vagon au fost surprinse de un barbat care tocmai trecea pe acolo.

Omul a filmat cu un telefon cum un alt cetatean o coboara pe fata de la inaltime. Imediat dupa ce a fost data jos, o ambulanta a preluat-o si a dus-o la spital, apoi fata a fost trimisa in Capitala, in stare gtrava.

Din pacate, Ana a murit duminica seara. Colegii si profesorii de la scoala vor pune bani sa o ajute pe mama elevei din Republica Moldova sa plateasca 1.200 de euro pentru repatrierea trupului.

In imaginile filmate de un trecator se vede trupul fetei de 18 ani zacand pe vagonul CFR. Inainte de a ajunge echipajul ambulantei, un barbat s-a urcat la ranita si a acoperit-o cu o haina, apoi s-a straduit sa o traga de langa sursa de curent de 27.000 de volti. Barbatul care filmeaza incearca sa o ajute si el pe tanara electrocutata.

In liceul unde invata Ana, luni a fost doliu. Toti colegii ei din clasa a XI-a au venit imbracati in negru si i-au asezat pe banca flori si lumanari.

Elena Isai, profesor de limba romana: "Era o fetita din Basarabia si nu ii era chiar usor sa fie departe de casa, dar era o fire razbatatoare si incerca sa depaseasca toate greutatile."

Ultimele cuvinte ale elevei au fost scrise intr-o lucrare pentru un concurs literar: fericirea era pentru ea cuprinsa in familie si prieteni.

Elena Isai, profesor de limba romana: "Definea frumosul ca o familie linistita, frumusetea unei familii si atunci cand cei dragi sunt alaturi de tine in momente grele. Sunt exact cuvintele ei. Din nefericire, nu va mai participa la aceste workshop."

Mama Anei, care o crestea singura, va fi ajutata de colegii de scoala ai fetei, care vor trimite bani in Republica Moldova. Ana va fi inmormantata acasa, intr-o localitate de langa granita cu Ucraina.

Viorica Dobre, director Liceul Miron Costin: "Familia are nevoie de acest ajutor si la nivelul scolii s-au implicat elevii, comitetele de parinti, cadre didactice pentru a contribui material la repatrierea Anei, la cheltuielile de inmormantare."

Victoria, colega de 17 ani a Anei, a fost si ea electrocutata si este internata la Spitalul de Copii Sfanta Maria, in stare buna. A avut noroc sa sufere doar arsuri superficiale.

Dr. Catalina Ionescu, purtator de cuvant Spitalul de Copii Sfanta Maria: "Prezinta arsuri de gradul 2 la nivelul mainii drepte si stangi si la nivelul coapsei. Va mai ramane spitalizata."

Politistii au deschis o ancheta in acest caz, pentru a stabili cum au reusit sa urce cele doua fete pe vagonul CFR si daca era sau nu semnalizat pericolul de electrocutare in zona respectiva.


VIDEO PROTVPLUS.RO