Joao de Deus, acuzații groaznice: ”Tinere, forțate să producă bebeluși pentru piața neagră”

Ultima actualizare: 01-02-2019 20:57
Joao de Deus
Globo.com

Cazul ”vindecătorului” brazilian Joao de Deus, inculpat pentru viol și acuzat de abuz sexual de aproape 600 de femei poate devini și mai întunecat.

O activistă braziliancă, Sabrina Bittencourt, ale cărei investigații au dus la arestarea lui Joao de Deus sau John of God, lansează acuzații și mai grave. Bărbatul, pe numele său real, João Teixeira de Faria, ar fi condus o rețea de trafic cu bebeluși, relatează Mirror.

Bărbatul este acuzat că ținea tinere sclave sexuale la un soi de ”fermă de bebeluși”. Fetele, multe minore, erau abuzate, lăsate însărcinate iar apoi bebelușii erau vânduți unor cupluri dornice, din toată lumea, inclusiv din Europa. Femeile erau practic forțate să producă bebeluși care erau vânduți pe piața neagră cu până la 40.000 de euro. Mamele ar fi fost ucise după 10 ani în care erau obligate să nască, susține Bittencourt a cărei organizație oferă ajutor femeilor abuzate sexual.

În vârstă de 77 de ani, ”vraciul” care practica pretinse "vindecări spirituale" în templul său din Abadiania, în statul Goias, a fost arestat în decembrie 2018 și a fost inculpat pentru patru infracţiuni comise în 2018. Este vorba despre două "violuri prin înşelătorie" şi două "violuri asupra unor persoane vulnerabile".

Autoritățile au decis să-l inculpeze pe Joao de Deus după ce a examinat mărturiile a 19 femei, dar sute de alte plângeri au fost depuse în cursul lunii decembrie, în jur de 600 potrivit presei din Brazilia. Victimele sale aveau între 9 și 67 de ani în momentul agresiunilor sexuale reclamate. S-au numărat și mulți români printre miile de oameni care căutau disperați soluții la el, după ce medicina nu i-a ajutat. João Teixeira de Faria, devenit faimos în SUA după ce a apărut în emisiunea lui Oprah, se declară nevinovat de toate aceste acuzații.

Scandalul a izbucnit după difuzarea unei anchete pe TV Globo, cel mai mare canal al televiziunii braziliene, care prezenta zeci de mărturii ale unor femei. Ele au povestit cum au fost constrânse să îl masturbeze sau să presteze felaţii în cursul unor şedinţe aşa-numite de "vindecare spirituală".

Circa 600 de plângeri au fost depuse în total împotriva lui Joao de Deus în cursul lunii decembrie. Totuşi, multe dintre ele ar urma să fie excluse din ancheta penală, din cauză că faptele s-au prescris. În total au fost identificate 255 de femei ca potenţiale victime. 

După ce a dispărut câteva zile, Joao de Deus s-a predat autorităţilor pe 16 decembrie 2018 iar de atunci se află în spatiile gratiilor. Poliţia a descoperit pe proprietăţile sale pistoale, pietre preţioase, precum şi o servietă în care se afla echivalentul a 300.000 de dolari. Parchetul a primit plângeri împotriva celebrului vindecător din toată ţara, precum şi din Germania, Australia, Belgia, Bolivia, SUA şi Elveţia.

Printre femeile care au lansat azuzații la adresa bărbatului se numără și fiica sa Dalva Teixeira care a dezvăluit într-un interviu pentru revista braziliană Veja că a fost abuzată între 10-14 ani sub pretextul unor tratamente mistice. A fost lăsată însărcinată de un angajat al tatălui ei iar apoi bătută de tatăl ei până a pierdut sarcina. ”Tatăl meu este un monstru” - a spus ea.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO