Inregistrarea VIDEO socanta a unei crime. Un protestatar neinarmat din Egipt este impuscat de armata

Ultima actualizare: 20-08-2013 06:49
Protestatar impuscat in Ismailia, Egipt

Confruntarile violente dintre musulmani si armata au continuat si vineri, cand pe internet a aparut o inregistrare socanta in care armata impusca un protestatar neinarmat.

Filmuletul, postat pe YouTube vineri, era urmat de o descriere in araba: "Armata trage in protestatarii linistiti din Ismailia”, potrivit Daily Mail.

Ismailia este un oras din nord-estul Egiptului, acolo unde reporterii de la Reuters au spus ca patru oameni au fost ucisi de fortele de ordine in urma unei zile pline de furie. Inca nu se stie exact daca cele patru decese sunt legate de evenimentele suprinse de inregistrarea de pe YouTube.

Corespondetul NBC News, Ayman Mohyeldin a scris pe Twitter ca Agentia Storyful confirma autenticitatea filmuletului.

Un utilizator al YouTube a scris in sectiunea de comentarii: "E prietenul meu. Numele lui este Ahmed Hachim si este unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am cunoscut. Lucra ca inginer in telecomunicatii si avea doi copii, un baiat si o fetita”, referindu-se la unul dintre protestatarii ucisi.

Clipul incepe cu un grup de aproape 30 de oameni care se deplaseaza spre patru tancuri ale armatei pozitionate pe una dintre strazile orasului. Protestatarii pareau neinarmati, multi dintre ei ridicand mainile in aer.

Dupa aproape 30 de secunde un val de gloante a lovit multimea de protestatari. Multi dintre ei au apucat sa fuga, insa un om a ramas in picioare in fata unui tanc, cu mainile deasupra capului. Cateva secunde mai tarziu, protestatarul sfidator a fost impuscat in picior, iar dupa ce a cazut ploaia de gloante nu s-a oprit.

Un alt clip de pe YouTube, filmat cu un telefon mobil, dar din alt unghi, confirma faptele si arata exact cum este impuscat tanarul chiar in fata unui tanc.

Corespondentii din toata lumea sustin ca mai mult de 40 de oameni au fost ucisi in confruntarile din Alexandria, Ismailia, Damietta, Fayoum si alte orase. Armata egipteana, in schimb, nu a confirmat decat 27 de decese in intreaga tara.

Sustinatorii presedintelui Morsi au inceput din nou protestele dupa ce saptamana trecuta 700 de oameni au fost ucisi cand incercau sa plece de la demonstratii.

Multe dintre statele europene au ales sa-si avertizeze cetatenii cu privire la situatia din Egipt si sa-i sfatuiasca sa nu aleaga aceasta tara ca destinatie de vacanta pana cand protestele nu vor lua sfarsit.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO