Ingropat de viu. Un muncitor care sapa fundatia unui beci a murit asfixiat de un mal de pamant

Ultima actualizare: 01-10-2013 06:49

Pentru cativa lei, un muncitor si-a pierdut viata iar un altul a fost ranit, dupa ce un mal de pamant a cazut peste ei in comuna Poiana Lacului din judetul Arges.

Oamenii, erau potrivit politistilor, antamati de un vecin care i-a rugat sa sape fundatia unui beci. Pentru ca nu au asigurat cu grinzi malurile de pamant, au fost prinsi ca intr-un mormant. Unul dintre ei este internat acum intr-un spital din Pitesti.

20 de minute a stat unul dintre muncitori, ingropat de viu. In varsta de 57 de ani, barbatul se afla la 4 metri adancime, cand s-a pravalit pamantul peste el. Colegii l-au tras intr-un final la aer si l-au predat medicilor de pe ambulanta.

Dupa o jumatate de ora, in care a fost resuscitat, omul si-a dat ultima suflare. Colegul lui a avut un noroc urias. A ramas blocat doar pe jumatate si a putut sa respire.

Pentru ca avea un picior rupt, pompierii au dat pamantul la o parte cu mainile, iar dupa trei ore au reusit sa il aseze pe barbat pe o targa

Ambii muncitori lucrau la fundatia unui beci, in curtea unui vecin. Politistii si inspectorii de munca cerceteaza cazul iar cel care i-a angajat ar putea fi amendat.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO