Incident tragic la Craiova. O mămică și bebelușul acesteia au murit la câteva ore după cezariană

Ultima actualizare: 25-05-2020 21:10

Poveste tulburătoare la spitalul din Craiova. O mămică și bebelușul pe care doar ce-l adusese pe lume au murit, la numai câteva ore de la operația de cezariană.

Tânăra era asistent medical și, spun rudele, monitorizase atent întreaga sarcină. Polițiștii investighează cele două decese - au deshis un dosar pentru ucidere din culpă.

Georgiana avea 27 de ani şi abia aştepta să devină mama. Deşi locuia în Gorj, a decis să nască la Craiova. Acolo s-a dus pentru fiecare consultaţie.

Robert Negrea, soţul femeii: "Soţia avea toate analizele la zi avea sarcina urmărită, tot tot, mai ales fiind cadru medical, ştia problemele care sunt la naşteri la gravide şi a decis să îşi urmărească sarcina foarte foarte bine".

Tânăra asistentă a fost chemată pentru cezariană mult mai devreme decât se aștepta - cu aproximativ trei săptămâni înainte de termen.

Robert Negrea, soţul femeii: "A ieşit, mi-a spus că soţia mea este ok, că a fost într o intervenţie, să stau liniştit şi am stat liniştit şi din păcate soţia mea nu mai este".

Doar ca la câteva ore după aceste momente, atât Georgiana cât şi băieţelul ei nou-născut au fost declarați decedați. Nimeni nu a vrut să explice ce s-a întâmplat. Spitalul a sesizat poliţia şi consiliul etic.

Surse din rândul anchetatorilor spun că mama a murit în urma unei hemoragii puternice, iar în ceea ce priveşte nou-născutul, legiştii investighează starea plămânilor micuţului.

Cosmin Gradinaru, purtător de cuvânt IPJ Dolj: "Poliţiştii au deschis o anchetă şi fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, fiind totodată dispuse expertize medico-legale în urma cărora se vor stabili cu exactitate cauzele deceselor".

Robert Negrea: "O să mergem şi o să urmărim toate procedurile care sunt legale în termene legale, tot ce vrem noi acum să aflăm şi să ni se spună adevărul, doar adevărul, nu am venit să acuzăm pe nimeni, nu facem acuzaţii".

Familia a depus plângere la Colegiul Medicilor.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO