Incident tragic în Bistriţa-Năsăud. O fetiță de 9 ani a murit la scurt timp după ce a fost la medic

Dată publicare: 16-03-2021 17:24
Dată actualizare: 16-03-2021 17:46


Este anchetă în Bistriţa-Năsăud, după ce o copilă de 9 ani s-a stins rapid sub ochii părinţilor. Cu câteva ore înainte, fusese văzută şi de medicul de familie.

La autopsie a reieşit că era infectată şi cu SARS-COV2. În timp ce inspectorii DSP aşteaptă rezultatele unor analize mai amănunţite, poliţiştii au deschis un dosar penal în rem pentru ucidere din culpă.

Părinţii spun că au mers cu fetiţa la medicul de familie din localitatea Tureac. Aici i-a fost făcut un calmat şi au fost sfătuiţi să meargă acasă. După câteva ore, copila a început să se simtă tot mai rău şi, la un moment dat, s-a înecat cu propia vomă. Oamenii au sunat la 112 dar, din nefericire, fetiţa nu a mai putut fi salvată. La autopsie s-a depistat şi faptul că era infectată cu SARS-COV2

Anca Andrițoiu, director DSP Bistriţa-Năsăud: "Din păcate, o fetiţă de 9 ani a decedat. La necropsie s-a constatat în urma unei analize făcute ca fetiţa a fost şi pozitivă cu COVID. Aşteptăm examenul patologic şi, când vom avea rezultatul, o să putem şi decide dacă a fost cauza decesului covidul sau asixfierea mecanică."

Capră Gheorghe, tatăl fetiţei: "O durea capul şi burtica, eu mă gândeam că de la o ciocolată, a durut o capul şi mai vomita şi am dus o la medic să-i facă o injecţie şi ne-au spous să nu ne facem griji."

Moartea subită a fetiţei a provocat un val de compasiune în întreaga comunitate.

După vestea că fetiţa era infectată şi conducerea şcolii a luat imediat măsuri. Cum părinţii au refuzat testarea elevilor, orele s-au mutat online.

Radu Morariu Tureac, director şcoală: "Am hotărât supendarea cursurilor la clasa a 2 b. Copiii nu au fost testaţi pentru că nu au fost de acord părinţii."

Şi pentru familia fetiţei s-a decis carantină la domiciliu. Între timp a fost deshis şi un dosar penal în acest caz.

Crina Sârb, purtător de cuvânt IPJ Bistriţa-Năsăud: "Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au întocmit un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infarctiunii pentru ucidere din culpă."

Rezultatele autopsiei urmează să clarifice, în zilele următoare, cauza decesului.


VIDEO PROTVPLUS.RO