Incendiu puternic în Cluj-Napoca. Un bătrân de 80 de ani, găsit carbonizat în locuință

05-02-2021 16:26


Sfârşit cumplit pentru un bătrân de 80 de ani din Cluj-Napoca, găsit carbonizat în locuinţă. Un incendiu puternic a izbucnit în toiul nopţii, iar bietul om nu a mai apucat să se salveze.

Acesta locuia singur, iar în ultima perioadă şi-a transformat casa într-un adevărat depozit cu lucruri inutile, care s-au aprins în doar câteva secunde. Pompierii au intervenit rapid, dar bătrânul nu a mai avut scăpare.

Speriaţi, vecinii au fost cei care au dat alarma la 112. Flăcările au cuprins rapid locuinţa bătrânului şi s-au extins şi la mormanele de lucruri agonisite prin curte.

Vecină: „M-am trezit, cerul era portocaliu, era nebunie deja. Am sunat la 112, a venit un echipaj şi după n-am mai stat să mă uit, da o oră sigur au stat să stingă. Chiar am trecut pe aici săptămâna trecută şi m-am întrebat, cum de nu s-a întâmplat nimic până acum, la cât de multe chestii erau aici şi nu s-a făcut nimic”.

Oamenii din zonă spun că în ultima perioadă se gândeau tot mai des că oricând se poate întâmpla o nenorocire.

Vecin: „Pompierii erau aici, era blocată strada, focul era mai mic. El aduna de toate, mizerii, tot felul de lemne şi alte chestii. Ne-am aşteptat, a mai fost un episod anul trecut, când a luat foc partea din exterior. Tot ne-au întrebat de unde are curent”.

Pompierii au descoperit că incendiul ar fi izbucnit de la o improvizaţie electrică. Bărbatul avea curent electric în locuinţa de la acest stâlp pentru iluminat stradal.

După mai multe ore, pompierii au reuşit să stingă flăcările. Din păcate, bătrânul de 80 de ani a fost găsit carbonizat.

Andrei Biriș, purtător de cuvânt al ISU Cluj: „Intervenţia a fost dificilă, având în vedere că era o cantitate extrem de mare de deşeuri, precum şi faptul că nu s-a putut deconecta de la început alimentarea cu energie electrică din locuinţă, astfel a fost desfăşurată operaţiunea pentru stigerea incendiului şi înlăturarea efectelor negative timp de mai bine de patru ore”.

Bătrânul avea doi băieţi, însă locuia singur de mai mulţi ani.


VIDEO PROTVPLUS.RO