O tanara din Adjud s-a electrocutat dupa ce s-a urcat pe tren ca sa isi faca un selfie. Cum au reactionat prietenele ei

Dată publicare: 28-07-2015 15:19
Dată actualizare: 31-07-2015 07:08


O tanara de 16 ani din Adjud a fost grav ranita luni seara dupa ce s-a urcat pe un vagon de tren pentru a-si face o poza cu telefonul mobil.

Tanara si inconstienta, o fata de 16 ani din Vrancea s-a urcat pe un vagon de marfa in gara Adjud, ca sa-si faca un selfie. Nu s-a gandit ca-si pune viata in pericol. S-a apropiat prea mult de linia de inalta tensiune si arcul electric declansat a aruncat-o de pe vagon, cu hainele in flacari. Acum este in stare foarte grava, la un spital din Capitala.

Potrivit Jurnal de Vrancea, atunci cand adolescenta s-a apropiat prea mult de linia de inalta tensiune, incercand sa isi faca o poza, s-a creat un arc electric iar tanara a fost electrocutata. Potrivit anchetatorilor, fata ar fi mers luni seara impreuna cu doua prietene in triajul Statiei CFR Adjud, intr-o zona in care sunt mai multe vagoane nefolosite. Fata s-a urcat pe un vagon, cel mai probabil cu intentia de a face un selfie, dar s-a electrocutat suferind arsuri pe cea mai mare parte a corpului.

Un trecator a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Adolescenta a fost dusa la Focsani, de unde a fost preluata de un elicopter SMURD si transportata la Spitalul de Arsi din Bucuresti. Ea are arsuri, potrivit medicilor, pe circa 90 la suta din suprafata corpului.

Sanse minime pentru cei care au arsuri de gradul 3 pe mai bine de jumatate din suprafata corpului

In momentul in care dorinta de a epata, de a-ti impresiona prietenii cu un selfie facut intr-un loc interzis si apoi de a-l publica pe o retea de socializare este mai puternic decat instinctul de conservare, nu se mai mira nimeni in Rormania ca asistam la asemenea tragedii, care se numara cu zecile in fiecare an.

Medicii de la spitalele de arsi stiu ca cine sufera arsuri de gradul 3 pe mai bine de jumatate din suprafata corpului practic nu are niciun fel de sansa de supravietuire. Tanara are arsuri pe suprafata a 90% din suprafata corpului.

Politistii de la Transporturi Feroviare Adjud fac cercetari pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs evenimentul si cum au ajuns fetele in zona respectiva. Conform anchetatorilor, la sosirea la fata locului a politistilor, cele doua fete care au insotit-o pe minora electrocutata in zona vagoanelor dezafectate plecasera de la locul accidentului.


VIDEO PROTVPLUS.RO