O tanara din Bacau a fost la un pas de moarte din ce si-a provocat singura avortul. Medicii au fost socati de gestul ei

06-03-2015 13:05


Gestul socant la care a recurs o femeie gravida din Bacau putea sa-i aduca moartea. Tanara de 27 de ani, insarcinata in luna a patra, si-a provocat avortul printr-o metoda brutala. A ajuns la spital in stare foarte grava, cu hemoragie si infectie.

Insarcinata in luna a patra, tanara a decis sa scape singura de bebelusul nedorit, printr-o metoda brutala. Fara sa se gandeasca si la ceilalti doi copii pe care ii are acasa, femeia si-a pus viata in pericol. Si-a provocat o hemoragie puternica si doar interventia rapida a medicilor a facut ca ea sa nu moara.

"Ea negasind o posibilitate in zona Romanului sa isi intrerupa cursul sarcinii a ajuns la aceasta situatie nefericita. Riscul de complicatii dupa un avort provocat este foarte mare si se poate ajunge la un deces, este riscul infectios, riscul hemoragic", a declarat prof. Mircea Onofriescu, de la Maternitatea Cuza Voda Iasi.

Femeia este internata acum in sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Cuza Voda din Iasi. A fost transferata acum trei zile, de la spitalul din Roman unde ajunsese, spun medicii, in urma unui avort provocat acasa. Cu o hemoragie puternica si o infectie care era pe cale sa se generalizeze,
tanara a fost dusa direct in sala de operatie. Chirurgii au fost socati sa afle ca femeia isi provocase avortul cu o andrea.

Anca Bivoleanu, purtatorul de cuvant al Maternitatii Cuza Voda Iasi: "Din pacate, in secolul 21, si-a provocat singura un avort, atata timp cat exista atatea metode si numeroase metode contraceptive este pacat sa ajungi sa iti provoci un avort. In urma acestui avort a fost necesara practicarea histerectomiei, s-a scos tot uterul, ovarele deci practic organele genitale interne, ea nu va mai putea avea copii. A-si provoca un avort empiric este un risc extrem de mare, putea in orice clipa sa decedeze."

Femeii i-a fost extirpat uterul si nu va mai putea avea copii. Ea are deja doi prunci din relatii anterioare, care se afla in grija tatilor. Iubitul femeii spune ca nu stie ce a determinat-o sa-si provoace avortul.

Eugen Ciubotaru, iubitul femeii: "Noi l-am dorit, dar dupa. Noi nu am stiut ca este insarcinata pana la 3 luni."

Medicii ieseni au anuntat politia, care va incepe o ancheta. In Romania intreruperea de sarcina este decontata de Casa de Sanatate numai in cazurile urgente. Altfel costa de la 250 pana la 1500 de lei, in clinicile private.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO