Tragedie in Saptamana Patimilor. Un preot care se grabea sa ajunga la o inmormantare a murit strivit de un TIR

Ultima actualizare: 13-04-2017 07:21

Tragedie in Saptamana Patimilor pe o sosea din Dambovita. Un preot de 76 de ani, fost monah si staret la o manastire din Targoviste, si-a gasit sfarsitul luni seara in drum spre o inmormantare.

Masina in care se afla a fost zdrobita de un tir. Era un om bun, cu har, pe care toata lumea il iubea, spun credinciosii intristati de moartea fulgeratoare.

Soferul - spun martorii - nu ar fi acordat prioritate intr-o intersectie, la intrare in localitatea Gura Ocnitei si s-a lovit de un tir.

Locul, extrem de periculos, a fost scena mai multor accidente, pentru ca in zona nu este amenajat un sens giratoriu.

Preotul avea 76 de ani, iar soferul il ducea ca sa slujeasca la o inmormantare. Cel care conducea TIR-ul nu i-a putut evita.

Soferul TIR-ului: "Are doua stopuri, am incercat sa il evit dupa cum se vede, sunt pe contrasens. Era sa acrosez un alt participant, tot ca sa il evit. Se grabeau, voiau sa mearga la o inmormantare, au o coroana in masina."

Parintele a murit pe loc. Vestea i-a indurerat pe credinciosii care-l pretuiau si veneau la el pentru spovedanie. Preotul Mircea Zamfir, pe numele sau de monah Modest, slujise pana in 2001 la Manastirea Stelea din Targoviste. Apoi se mutase la o biserica din Sibiu.

Teodora Vlad, fina preotului "Era un om bland, m-a cununat, mi-a botezat copilu, l-a iubit Dumnezeu pentru bunatatea dumnealui, pentru slujirea pe care a facut-o pentru Dumnezeu si pentru toata lumea."

Soferul care a provocat tragedia si sotia lui, de 54 de ani, aflata pe bancheta din spate, au fost raniti.

Soferul si femeia au fost preluati de echipajele de la ambulanta si transportati de urgenta la Spitalul Judetean de Urgenta din Targoviste. Medicii spun ca au rani, dar sunt in afara primejdiei. Soferul este cercetat pentru ucidere din culpa.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO