Imagini șocante într-o pădure din Bihor. Mai multe vulpi ucise și jupuite atârnau de crengi

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Imagini terifiante surprinse de un trecător, la marginea unei păduri din Bihor. Mai multe vulpi moarte, unele dintre ele jupuite de blană, atârnau de crengile unui copac, într-un tablou sinistru.

Omul a făcut publice imaginile, iar vânătorii care le-au văzut au fost, la rândul lor, revoltaţi de o asemenea practică barbară.

Imaginile au fost surprinse pe un fond de vânătoare din pădurea Goroniște. Codrul este înzăpezit, iar animalele pădurii îşi găsesc cu greu hrană. Tocmai de aceea, vulpile dau iama în gospodăriile oamenilor.

Localnică: „O venit aicea, în grădină, la pui, în a doua curte şi mi-o început o rață. Şi apoi iar am văzut-o iar că s-a întors."

Reporter: „Atacă des?”
Localnic: „Da, da. Săptămâna trecută mi-or plecat două găini.”
Reporter: „Şi pe la vecini?”
Localnic: „Şi la vecini.”
Reporter: „Şi ce se poate face?”
Localnic: „Ce? Să se distrugă, să facă, nu ştiu ce. Vânătorii, paznicii de vânătoare."

Sorin Bronț, director AJVPS Bihor: „Efectivele, în anumite zone, produc probleme. Specia se poate împuşca, este recomandat şi chiar foarte important ca toate exemplarele vânate să fie duse la direcţiile sanitar-veterinare, în vederea recoltării probelor pentru rabie."

Imaginile surprinse de localnicul care a văzut vulpile atârnate în copac i-au revoltat şi pe vânători.

Sorin Bronț, director AJVPS Bihor: „Denotă faptul că nu au dat dovadă de etică vânătorească, nu au dat dovadă de respectarea prevederilor legale în acest sens şi, până la urmă, e o pată neagră asupra vânătorilor din România care, cu siguranţă, nu sunt toţi la fel."

Poliţia şi inspectorii Direcţiei Sanitar-veterinare au plecat imediat spre pădure, dar vulpile dispăruseră din copaci. Potrivit legii, vulpile împuşcate sunt incinerate de o firmă specializată, după ce li se recoltează probe.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO