Imagini socante de pe cea mai sangeroasa strada din Europa. 5 raniti in festivalul de la Pamplona

Ultima actualizare: 14-09-2012 03:42

Un amator de senzatii tari fost strapuns in picior de coarnele unui taur iar alti patru au fost raniti grav anul acesta la festivalul sangeros din Pamplona: alergatul cu taurii.

Mii de alergatorii alimentati cu adrenalina au fugit in fata a 6 tauri de aproximativ 500 de kilograme pe strazile inguste din Spania.
Alergatorii, imbracati in traditionalele haine albe cu batic rosu, s-au impiedicat unii peste altii si au cazut in fata taurilor.

Este la ordinea zilei ca participantii acestui festival sa scape milimetric de coarnele taurilor sau sa fie prinsi de tricouri si tarati de-a lungul strazilor. Dupa ce scapa de coarne sau copite, pur si simplu se ridica si fug in continuare.

Situatia neobisnuita este cand cineva lovit de taur nu se mai poate ridica.

Dupa fugitul cu taurii, participantii festivalului incep o petrecere ce dureaza toata noaptea.

Petrecerea comemoreaza Sfantul Protector al orasului.

Acest festival a devenit cunoscut in urma romanului din 1926 al lui Ernest Hemingway “The Sun Also Rises”(Fiesta).

“Fugitul cu taurii a fost cea mai misto experienta pe care-am trait-o vreodata, n-am simtit niciodata asa de mult adrenalina”, spune Mark Martinez, un student din California care era intr-o vacana in Spania.

“Spania este asa diferita de orice am trait pana acum”, marturiseste Michael Arraztoa din California.

Festivalul are loc in fiecare an in perioada 6-14 iulie iar conditi de participare la acest eveniment este sa ai peste 18 ani.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO