IMAGINI cu puternic impact emotional: momentul in care un maidanez este ucis cu o lovitura de bocanc. Martor, un politist


Ultimul update: Marti 05 August 2014 07:17
Data publicarii: Sambata 02 August 2014 19:23
Categorie: Stiri Socante

Scene pline de cruzime s-au derulat in Dolj, intr-un loc unde oamenii merg sa vaneze. Pentru ca ii urmarea prada, un barbat a impuscat un caine fara stapan. Va avertizam imaginile pot avea un puternic impact emotional.

Nu ca ar fi incalcat vreo lege, dar cumplit e ca atunci cand a vazut ca maidanezul traieste, in loc sa-i curme suferinta cu inca un foc de arma, l-a calcat cu bocancul pe ceafa.

Politia a inceput o ancheta, iar reprezentantii organizatiilor care lupta pentru protectia animalelor vor depune plangere penala. Cercetarea vizeaza si niste agenti care au urmarit grozavia impasibili.

Un barbat care pescuia in apropiere a filmat bietul animal in timp ce agoniza. Tulburat de suferinta cainelui si revoltat de gestul semenilor sai, omul a sunat imediat la 112 si a cerut ajutorul autoritatilor.

Cand colo, in imagini apar trei barbati: doi in pantaloni de camuflaj si un politist. Unul dintre cei care actionau pe domeniul de vanatoare taraste cainele spre autoturismul asociatiei. Inainte sa-l urce in masina, celalalt se apropie de animal, ii fixeaza ceafa si-i aplica doua lovituri dure cu bocancul, ca sa ii rupa coloana vertebrala. In tot acest timp, politistul urmareste scena impasibil.

Unul dintre cei implicati se disculpa: "Eu n-am facut decat sa-l tra", a spus Florin Paun, paznic vanatoare. Reactioneaza insa cu vehementa reprezentantii ONG-urilor pentru protectia animalelor si cei ai Autoritatii Sanitar Veterinare, care spun ca astfel de fapte pline de cruzime nu pot ramane nepedepsite.

"Este un act de cruzime si un gest care il descalifica ca om pe acest vanator. Vom face plangere penala impotriva vanatorului si o plangere administrativa daca se dovedeste ca politistul nu a aplicat legea", a spus Livia Cimpoeru, de la Vier Pfoten.

Adica legea pentru protectia animalelor care prevede ca angajatii Ministerului de Interne pot constata si sanctiona astfel de fapte.

"Constatam cu stupoare ca cei care ar trebui sa aplice legea pentru protectia animalelor nu o fac. In niciun caz, daca animalul e ranit, nu incepi sa lovesti cu bocancii, cu pietre, cu satarul sau mai stiu eu ce, pentru ca intram pe legea pentru protectia animalelor, care spune ca faptele care aduc suferinte fizice animalului este infractiune", a spus Kuki Barbuceanu, consilier ANSVSA. Infractiune care se pedepseste, de altfel, chiar si cu inchisoare de la trei luni la un an.

"Am inceput cercetarile sa stabilim daca animalul era viu sau mort cand era lovit. O sa se faca necropsia animalului. Vedem apoi unde se incadreaza fapta", a spus purtatorul de cuvant al IPJ Dolj.

Celelalte personaje implicate in acest incident regretabil nu au fost de gasit.

VIDEO PROTVPLUS.RO