Imaginea saraciei extreme, la Arad. Foamea i-a impins pe 5 frati sa manance noroi pe paine

Dată publicare: 29-03-2012 18:19
Dată actualizare: 06-11-2012 06:06


In timp ce unii parinti si-ar da viata pentru copiii lor, altii ii batjocoresc ca pe niste animale.

Cinci frati, dintr-un cartier marginas al Aradului, au ajuns in ultimul hal, dupa ce au mancat paine inmuiata in noroi, pentru ca nu aveau nimic altceva.

Cativa asistenti sociali i-au gasit desculti, rupti de foame si bolnavi. Doi dintre ei aveau febra mare si abia se puteau tine pe picioare.

Pretul uman al ciocolatei. Cati copii sunt exploatati pe plantatiile de cacao pentru a umple buzunarele bogatanilor

Destinul lor amar ne spune multe despre saracia crunta a unora dintre semenii nostri, dar si despre nepasarea celor din jur. In acest caz, mama este plecata in strainatate, iar tatal apare din cand in cand.

Angajatii primariei au dat peste acesti copii din intamplare, mergand pe strada. Au fost socati de halul in care aratau, iar cand au ajuns acasa la ei, s-au ingrozit.

Mama celor cinci copii e plecata in Italia, la munca. Tatal da foarte rar pe-acasa, iar cei mici, cu varste cuprinse intre 2 si 8 ani, sunt ingrijiti, cum-necum, de o bunica.

Revoltator e faptul ca, desi cei trei copii mai mari mergeau la scoala, invatatoarele lor n-au spus nimanui nimic despre situatia disperata in care se afla. Ii mai lua sa-i hraneasca o matusa, dar destul de rar.

Medicii spun ca, daca au mancat noroi de pe jos, cei mici pot face infectii grave, din cauza germenilor, inclusiv salmonela sau tetanos.

Depinde mult de sistemul imunitar al fiecaruia, dar e greu de crezut ca niste copii flamanzi si slabiti ar mai fi rezistat mult in asemenea conditii.

Deocamdata, cei trei fratiori care n-au ramas internati in spital sunt acum la rude, pana cand insprectorii de la Protectia Copilului vor lua o decizie in cazul lor.


 


VIDEO PROTVPLUS.RO