O biserica din Noua Zeelanda in centrul unui scandal mondial. Ce sustine despre Iisus

Ultima actualizare: 20-12-2012 07:12
Iisus homosexual

Este sezonul gesturilor marete si iertarii. Insa multi dintre crestinii care traiesc in Auckland, Noua Zeelanda, se chinuie sa caute o urma de bunavointa pentru seria de afise controversate a bisericii Church of St Matthew in the City.

"It’s Christmas. Time for Jesus to come out" (n.r. "Vine Craciunul. Este timpul ca Iisus sa ne spuna secretul sau"; to come out - expresie folosita in limba engleza cu referire la cineva care si-a imbratisat adevarata identitate sexuala), scrie pe uriasul afis, alaturi de poza lui Iisus intr-un leagan, cu o aura in culorile curcubeului.

Afisul a fost idee reverendului Glynn Cardy, care a spus ca scopul acestuia era sa-l umanizeze pe Mantuitor.

Mesajul reverendului, spune acesta, desi prezentat intr-o maniera controversata, este sa ne faca sa ne intrebam: daca Iisus ar fi fost homosexual, ar schimba acest lucru credinta oamenilor?

Reverendul a tinut sa precizeze ca in Biblie nu exista nicio indicatie privitoare la sexualitatea Mantuitorului: "De fapt, nu stim ce orientare sexuala avea".

Insa, probabil, va afea aceeasi soara ca posterul afisat anul trecut in preajma sarbatorilor de iarna, care a fost rupt de localnicii furiosi. Acesta o reprezenta pe Fecioara Maria privind socata spre un test de sarcina pozitiv.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO