Herghelie de cai, forțată de localnici să treacă un canal adânc. Cum au sfârșit animalele


Ultimul update: Luni 10 Iunie 2019 17:40
Data publicarii: Luni 10 Iunie 2019 16:49
Categorie: Stiri Socante

Imagini şocante au fost suprinse în Delta Dunării, la Sulina, unde mai mulţi localnici au forţat o herghelie de căi să treacă un canal învolburat, adânc de câţiva metri.

Şi, ca să sperie animalele, au folosit ambarcaţiuni până ce mai mulţi cai din zecile de animale chinuite au fost luaţi de curenţii puternici. Nimeni nu mai ştie de soarta lor.

Reprezentanţi Administraţiei Biosferei Delta Dunării condamnă tot ce s-a întâmplat.

Imaginile au fost suprinse de mai mulţi turişti. Se vede cum localnicii speriau animalele pentru a le forţa să treacă din Sulina spre zone sălbatice din Delta Dunării. Nimeni nu şi-a pus problema că bieţii cai vor sfârşi în apă învolburată.

Mălin Mușetescu, guvernator ARBDD: „Problema este nu că forţezi animalul să treacă pentru că ai un interes, ci modul cum faci lucrul ăsta şi când ai mulţi cai şi nu ţii cont de starea de panică a animalului şi de faptul că nu poţi să îi îngrămădeşti să treacă un canal, pentru că se pot lovi între ei sau nu ţii cont de cum arată malul în partea aialaltă, dacă e cu stânci care pot rănii caii. "

Autorităţile din Sulina spun că iniţiativa a aparţinut crescătorilor de animale din Sulina, iar această practică este una uzuală.

Nicolae Răduș, primar Sulina: „A fost o acţiune a crescătorilor de animale, caii din oraş, aşa-zişi ai locuitorilor s-au înmulţit necontrolat. Din 30 - 50 cât avem în acte, sunt aproape 500 şi au hotărât crescătorii de animale să-i treacă pe gârlă unde unde-i loc de păşunat destul şi au făcut operaţiunea asta.”

Potrivit reprezentanţilor biosferei Delta Dunării, acţiunea de mutare a animalelor nu a fost supravegheată şi nimeni nu ştie ce s-a petrecut cu acei cai târâți la vale de curenţii puternici.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO