Gropi comune cu victimele ISIS, găsite în Irak. Copii ucişi pentru că "adorau diavolul"

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
groapa comuna gasita in Sinjar, Irak
Getty

Urmele ororilor comise de Statul Islamic continuă să apară în Orientul Mijlociu după înfrângerea jihadiştilor

Două gropi comune, cu rămăşiţele a 90 de membri ai minorităţii yazidi din Irak, despre care se consideră că au fost ucişi de jihadiştii Statului Islamic, au fost găsite în oraşul Sinjar din nord-vestul ţării, au relatat sâmbătă localnici şi mass-media.

Gropile comune au fost descoperite la sud-vest de Sinjar, pe care Statul Islamic l-a ocupat în 2014, a spus pentru DPA un luptător yazidi, Qassem Shavan.

El a adăugat că majoritatea corpurilor neînsufleţite sunt ale unor tineri localnici despre care se consideră că au fost executaţi de extremişti ai Statului Islamic.

Portalul irakian de ştiri Shafaq News, citând un oficial guvernamental neprecizat, a relatat că printre victime se numără de asemenea copii şi femei, care par să fi fost ucişi prin împuşcare de jihadişti.

Nu este foarte clar când au fost descoperite cu exactitate gropile comune.

Statul Islamic îi consideră pe membrii minorităţii yazidi, adepţi ai unei religii străvechi, drept 'adoratori ai diavolului'.

Gruparea extremistă a răpit mii de credincioşi yazidi după ce a ocupat oraşul Sinjar în august 2014, bărbaţii fiind ucişi sau obligaţi să se convertească la islam.

Jihadiştii au transformat de asemenea în sclavi femei şi fete yazidi.

Forţele kurde peshmarga din Iran, precum şi miliţiile minorităţii yazidi au recucerit oraşul Sinjar în noiembrie 2015.

De atunci, în oraş au fost găsite mai multe gropi comune.

În această lună, Irakul a anunţat victoria militară asupra Statului Islamic şi eliberarea întregului teritoriu care s-a aflat sub controlul grupării extremiste.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO