Fostul șef al DNA Timișoara, mort în fața sediului. Un avocat crede că a vrut să dea un mesaj

15-03-2019 17:39


Fostul şef al DNA Timişoara a murit vineri dimineaţă, după ce a căzut de la etajul 6 al instituţiei. Indiciile conduc spre o sinucidere, dar anchetatorii au deschis - conform procedurii - un dosar de moarte suspectă.

Procurorul a instrumentat de-a lungul carierei dosare importante, iar apropiaţii sunt convinşi că n-a ales întâmplător să-şi pună capăt zilelor la serviciu. Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional!

Dimineață, procurorul a ajuns la lucru, ca în fiecare zi, după ora 8. Deși la intrarea în clădirea de birouri s-a purtat firesc, la scurt timp s-a prăbușit de la fereastra biroului sau. O femeie care trecea prin zonă și a văzut întreaga scenă a sunat la 112.

Martor: "S-a auzit un zgomot ca și o spărtură sau probabil că a spart geamul sau a rupt ușa cumva sau ce o fi fost acolo sus și când m-am uitat acolo sus am văzut o umbră și după aia zgomotul că a lovit."

Curios e că geamurile clădirii de birouri nu se deschid larg. Cel mai probabil balamalele ferestrei au fost forțate.

Tamas Schiffbeck a fost șeful DNA până în 2015, timp în care a instrumentat multe dosare cu greutate, de la cele care vizau clanurile de rromi din oraș până la mafia cerealelor din Banat. Anterior a lucrat ca procuror în cadrul Parchetelor de pe lângă judecătoria Timișoara, Tribunalul Timiș și Curtea de apel. Apropiații cred că locul tragediei nu a fost ales întâmplător.

Florin Kovacs, avocat: "Îl știu de mai bine de 20 de ani, foarte multe dosare instrumentate de dumnealui. Tind să cred că are legătură cu locul sau de muncă, pentru că a dorit să transmită un mesaj subliminal aruncându-se din sediul instituției DNA Timișoara."

Pe pagina instituției, colegii procurorului au transmis un mesaj de condoleanțe familiei, precizând că nu era cercetat în anchete penale sau disciplinare.

Potrivit unor surse, soția procurorului DNA ar fi bolnavă - internată într-un spital din străinătate. Tamaș Schiffbeck avea 48 de ani și doi copii.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO