Final ingrozitor pentru un sofer de 50 de ani. Barbatul a murit strivit si tarat la vale de cabina TIR-ului

Dată publicare: 16-01-2015 07:33
Dată actualizare: 19-01-2015 06:56


De un sfarsit ingrozitor a avut parte un sofer in varsta de 50 de ani. Barbatul a pierit joi seara, in urma unui incident petrecut pe DN1, in dreptul localitatii Comarnic.

A fost strivit de o bara de fier, in timp ce mesterea la motorul camionului. Pentru ca nu a fost asigurata corespunzator, masina a luat-o la vale si l-a tarat pe barbat cateva zeci de metri. In drumul sau, a daramat si doi stalpi de electricitate.

Barbatul a plecat din judetul Ilfov cu TIR-ul incarcat cu busteni si se indrepta spre Brasov. Pentru ca avea probleme la motor, inainte de serpentinele de la Posada, a tras pe dreapta si a intrat sub masina, sa repare defectiunea. Atunci s-a petrecut nenorocirea. Autotrenul nu era asigurat si s-a pus in miscare, cu spatele, iar omul - prins dedesubt, sub o bara de fier - a fost tarat mai bine de 50 de metri, pe asfalt.

"Era prins sub capul tractor, m-au ajutat cativa oameni. Am actionat cu trei cricuri de masina mica, l-am tras, a venit salvarea si a constatat decesul", a spus un martor.

Reporter: E periculos sa te bag sub TIR in mijlocul drumului?

Sofer de TIR: Nu, nu-i periculos. A avut o neglijenta poate, dar periculos nu e.

La fata locului au sosit mai multe echipaje de la pompieri, ambulanta si politie.

"S-au vazut leziuni incompatibile cu viata cu viata, ruptura de coloana cervicala, cabina a fost cea care l-a strivit si l-a tarat", a spus Horatiu Mandaianu, medic Ambulanta Sinaia.

Camionul a fost ridicat de anchetatori si va fi supus unei expertize pentru a se stabili daca tragedia a fost provocata de o defectiune tehnica ori a fost o eroare umana.

"Continuam cercetarile in vederea stabilirii imprejurarilor exacte a decesului si a evenimentului rutier", a spus politistul Costache Gheorghe.

Din cauza accidentului, Drumul National 1 a fost blocat complet pentru mai bine de doua ore, iar intre Sinaia si Ploiesti s-au format coloane de masini pe o distanta de 40 de kilometri.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO