Fetiță obligată să se prostitueze chiar de sora ei, de 16 ani. Unul dintre clienți are 75 ani

Ultima actualizare: 09-10-2019 20:10

Un caz înfiorător a fost descoperit de poliţiştii din Bucureşti. Trei fetiţe de 11 şi 12 ani au fost obligate să se prostitueze, iar unul dintre proxeneţi era o adolescentă de doar 16 ani, sora uneia dintre victime.

Copilele erau luate de acasă şi duse la adresele indicate de clienţi. Ororile s-au întâmplat cu acordul părinţilor. Cei implicaţi, inclusiv o parte dintre clienţi, sunt audiaţi de anchetatori. Unul dintre suspecţi are 75 de ani. 

Poliţiştii de la Biroul de Agresiuni Sexuale s-au sesizat şi au început investigaţia acum 5 luni. Au intrat pe fir şi au ajuns la o descoperire şocantă: trei copile de 11 şi 12 ani erau exploatate sexual de mai mult timp.

Miercuri, poliţiştii au făcut primele percheziţii şi i-au ridicat de acasă pe cei doi proxeneţi, un bărbat şi o adolescentă de 16 ani, sora uneia dintre fetiţele abuzate. Toţi locuiau în cartierul Ferentari din Capitală.

Ororile ar fi început pe aceste străzi dintr-un cartier din sudul Capitalei. Fetele erau luate de acasă şi duse la adresele indicate de clienţi. De altfel, acum poliţiştii sunt şi pe urmele celor care ar fi cerut astfel de servicii sexuale.

Deocamdată, trei clienţi au fost identificaţi, audiaţi şi reţinuţi. Unul are 75 de ani şi locuieşte în aceeaşi zonă.

Reporter: "Ştiaţi ce se întâmplă aici?"
Vecină: "Da."

Diana Sarca, Poliția Capitalei:

Cele trei fetițe au fost audiate

 

Au fost duse la poliţie pentru audieri şi cele trei fetiţe de 11 şi 12 ani. Deja traumatizate, ele au stat de vorba doar cu poliţiştii instruiţi să audieze victime ale agresiunilor sexuale.

Gabriel Diaconu, psihiatru: "Trauma este extrem de gravă pentru aceste fete. Ele nu ştiu ce înseamnă de fapt sexul şi sunt forţate. Din păcate, pentru că se întâmplă la vârste atât de fragede, după un timp abuzul devine o normalitate."

Poliţiştii îi caută pe toţi clienţii care au abuzat cele trei fetiţe. Proxeneta de doar 16 ani a fost plasată sub control judiciar, în timp ce partenerul ei a fost reţinut pentru 24 de ore.

Victimele vor rămâne cu traume pentru tot restul vieţii. Situaţia este cu atât mai complicată cu cât părinţii ar fi ştiut la ce sunt supusele feţele şi le-ar fi încurajat să continue. Până acum, reprezentanţii Protecţiei Copilului din Sectorul 5 nu ne-au transmis cum le vor ajuta pe cele trei victime minore şi dacă ştiau de situaţia lor.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO