Cine este bărbatul care le-ar fi ucis pe femeile din Satu Mare. A fost eliberat prin recursul compensatoriu

Ultima actualizare: 12-12-2019 21:13
Femeile din Satu Mare ar fi fost ucise de un crimi...
Cine este bărbatul care le-ar fi ucis pe femeile ...

Cele două femei ucise fără milă într-o localitate din Satu Mare au fost victimele nevinovate ale unui recidivist periculos, eliberat mai devreme, în baza legii recursului compensatoriu.

Individul, vecin cu ele, a ieşit cu 3 ani mai devreme, din penitenciar, unde fusese încarcerat, pentru tentativa de omor. Înfiorător este că deşi legea recursului compensatoriu a fost aborgata săptămâna trecută, potrivit celor din sistemul penitenciar, 20.000 de infractori pot beneficia în continuare de ea. Asta, pe lângă cei 20.000, care au ieşit deja şi au făcut 500 de noi victime.

Individul reţinut pentru le-ar fi ucis pe cele două femei se numeşte Marin Pinte. În 2015, a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru tentativa de omor, după ce şi-a bătut crunt soţia. În mai - anul trecut - bărbatul a cerut să fie eliberat în baza legii recursului compensatoriu şi, în aceeaşi lună, a şi ieşit din penitenciar.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că - după ce a fost pus în liberate - Pinte a plecat la muncă în străinătate, unde a fi lucrat împreună cu ruda uneia dintre victime.

Întors în România, bărbatul era vecin cu femeile ucise. Cum s-a ajuns la dublul omor este însă neclar. Mobilul crimei ar fi fost jaful.

Poliţiştii au ajuns la locuinţa individului conduşi de câinele poliţist Teba. Patrupedul și conducătorul său au fost distinşi cu titlul de cel mai bun cuplu canin al Poliţiei Romane.

Pe hainele suspectului s-au găsit urme de sânge.

În fața anchetatorilor, suspectul a încercat să se apere şi a susţinut că petele de sânge de pe haine provin de la un porc pe care l-ar fi sacrificat în ziua respectivă. Criminaliştii au luat probe ADN şi urmează să stabilească exact de unde provin acestea.

Victimele au fost găsite acoperite cu o pătură - susţin surse din ancheta. Rudele lor au declarat că au încercat - de mai multe ori să intre în locuinţă în care au fost găsite.

Soțul femeii mai tinere: "Pe când am venit am încercat să intru în casă, dar toate uşile erau încuiate şi am stat aici şi am tot încercat şi am mers acasă."

Reporter: Ce lipseşte din casă?
Cumnat: Ceva bani. În jur de câteva mii de Euro. Înăuntru a intrat doar crimialistica, tot e sigilat.

Legea recursului compensatoriu care l-a scos mai devreme din închisoare pe suspectul din acest caz a fost intens contestată. În doi ani, cât actul normativ a fost în vigoare, a grăbit eliberarea a peste 20.000 de deţinuţi, printre ei infractori periculoşi condamnaţi pentru omoruri, tâlharii sau violuri.

Legea a fost obrogata săptămâna trecută, dar va înceta să mai existe doar după promulgarea de către preşedintele României. Asta nu înseamnă însă că recursul compensatoriu nu va mai produce efecte. Ba chiar - susţin specialişti din sistemul penitenciar - despre această formă de recompensare a deţinuţilor se va vorbi încă 20 sau chiar 25 de ani.

Şi asta pentru că potrivit dreptului penal românesc, cei condamnaţi şi încarceraţi definitiv până la momentul abrogării - în jur de 20.000 potrivit statiştilor oficiale ale ANP - vor putea invoca legea recursului compensatoriu pe principiul legii penale mai favorabile şi judecătorii vor fi nevoiţi să le recuoasca zilele de libertate câştigate: câte 6 zile la fiecare 30 executate în spatele gratiilor.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO