Femeie violată și ucisă de un recidivist. Viceprimar, despre criminal: ”Un băiat cuminte”

Ultimul update: Joi 12 Aprilie 2018 07:27
Data publicarii: Miercuri 11 Aprilie 2018 16:33
Categorie: Şocant

O faptă cutremurătoare, petrecută chiar în ziua de Paşte, a îngrozit o întreagă comunitate din judeţul Galaţi. O femeie de 82 de ani a fost bătută şi batjocorita în grupul sanitar al bisericii de un recidivist în vârstă de 24 de ani.

Soţia preotului a descoperit nenorocirea, după câteva ore bune, şi a anunţat poliţia şi ambulanța. Din nefericire, femeia s-a stins marți noapte la spital.

E greu de explicat sau de înţeles cum se poate transforma o fiinţă umană într-o astfel de bestie. Individul, recidivist, cu o întreagă colecţie de infracţiuni în cazier, a urmărit-o pe femeie până în curtea bisericii, unde voia să meargă la slujba din ziua de Paşte numită A Doua Înviere. Preotul nu venise şi nu era nimeni altcineva în preajmă, aşa că a obligat-o să intre în grupul sanitar al bisericii.

Acolo, a bătut-o cu o cruzime ce i-a şocat până şi pe procurorii care au văzut, miercuri, raportul medicilor legişti. A batjocorit-o şi a lăsat-o în agonie, aşa cum a găsit-o, peste câteva ore bune, preoteasa, care a şi sunat la 112.

Era deja după amiază când preotul din comuna Ivești şi soţia lui au început să facă ordine şi curăţenie în biserică şi în curte, după Înviere. Aşa au găsit-o pe biata femeie, mai mult moartă decât vie.

Violată timp de 10 ani de propriul frate. Fata din Brăila a ținut un jurnal al ororilor trăite

Iuliana Vasile, preoteasă: "Când m-am dus am găsit-o ghemuită jos, acoloșa, am bătut-o pe umăr şi am recunoscut că e ea după haine. Era bătută rău. Şi ochii umflaţi, şi la gât, aici. Nu am deranjat că mi-a fost frică, drept să vă zic."

Medicii de pe ambulanță au resuscitat-o şi au reuşit să o ducă în viaţă la Spitalul de Urgenţă din Galaţi.

Doctor Ionuţ Băneșanu, Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi: "A ajuns într-o stare foarte gravă, fiind victima unei agresiuni. Practic, ea a venit cu un politraumatism prin agresiune, cu un stop cardio-respirator resuscitat anterior. Din păcate, din cauza multiplelor afecţiuni, traumei severe, pacienta a decedat."

Femeia de 82 de ani nu fusese căsătorită niciodată şi era foarte credincioasă. Venea mereu la biserică şi ajuta la treburile administrative. Întreaga comunitate este în stare de şoc, după ce vestea nenorocirii ei s-a împrăştiat. Individul care i-a luat viaţa abia ieşise din închisoare.

Ion Bârea, viceprimar comuna Iveşti: "Era un băiat cuminte, retras. Venea şi îşi făcea zilele la ajutorul social şi atât. Nu ieşea cu nimic în evidenţă. Sau să vedem în comportările lui ca o aşa fapta o să urmeze."

Localnic: "Să-şi tragă pedeapsa, dacă a făcut treaba asta. Să îi fie ruşine, să audă toată ţara că ne-a făcut comunitatea de râs! Că la noi nu s-a întâmplat treburi de-astea."

Localnic: "Au intrat mascaţii la el în casă, el era buimac de somn. Era plin de sânge aici, jos, şi i-a găsit o sticlă de vin pe masă.

Procurorii ţin seama de aspectele semnalate de medicul legist.

Procuror Liliana Istrate, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi: "Actul medico-legal emis de medicul legist relevă o cruzime deosebită, o ferocitate în aplicarea loviturilor asupra persoanei vătămate. În momentul în care a fost internată, era deja în stare de comă. E recidivist, are o fișă de cazier bogată.

Individul de 24 de ani va fi trimis în închisoare între 15 şi 25 de ani pentru omor calificat. Însă, dacă va ţine cont de condiţiile de o cruzime înfiorătoare în care a săvârşit infracţiunile, judecătorul poate dispune şi pedeapsa maximă: închisoarea pe viaţă.

Copil de 11 ani violat de doi bărbaţi, cu acordul mamei. Suspecţii au fost reţinuţi. VIDEO

Copil de 11 ani violat de doi bărbaţi, cu acordul mamei. Suspecţii au fost reţinuţi. VIDEO

VIDEO PROTVPLUS.RO

model

Cum a reușit o tânără să scape de răpitorul ei, care intenționa s-o folosească drept sclavă sexuală

Motivul pentru care un tânăr a sărit din mers din mașină

Două cadavre, găsite pe un bulevard din Capitală. Cine sunt bărbaţii decedaţi

Adolescent ucis în parcare de un șofer de 84 de ani

O femeie din Suceava a născut pe câmp, în noroi. Ce s-a întâmplat cu bebeluşul

Cadavrul unui român, găsit într-o fermă din Italia. "Avea peste 30 de înţepături"

accident Dambovita DN71

A murit după ce a ieşit cu un Porsche de pe şosea. Ce au găsit poliţiştii în maşină

Două mașini s-au izbit frontal, la Cluj. Două persoane, în stare gravă

Bărbat de 32 de ani din Argeș, găsit înecat chiar de mama sa

Bărbat din Dâmboviţa, găsit împuşcat de tatăl său. Tragediile prin care trecuse

Fetiță în stare gravă, din cauza unui șofer băut. Mașina a rupt parapetul și a zburat 20 de metri

Accident grav produs pe litoral, cu șapte victime