Femeie violată și ucisă de un recidivist. Viceprimar, despre criminal: ”Un băiat cuminte”

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 11 Aprilie 2018 16:33
Categorie: Şocant

O faptă cutremurătoare, petrecută chiar în ziua de Paşte, a îngrozit o întreagă comunitate din judeţul Galaţi. O femeie de 82 de ani a fost bătută şi batjocorita în grupul sanitar al bisericii de un recidivist în vârstă de 24 de ani.

Soţia preotului a descoperit nenorocirea, după câteva ore bune, şi a anunţat poliţia şi ambulanța. Din nefericire, femeia s-a stins marți noapte la spital.

E greu de explicat sau de înţeles cum se poate transforma o fiinţă umană într-o astfel de bestie. Individul, recidivist, cu o întreagă colecţie de infracţiuni în cazier, a urmărit-o pe femeie până în curtea bisericii, unde voia să meargă la slujba din ziua de Paşte numită A Doua Înviere. Preotul nu venise şi nu era nimeni altcineva în preajmă, aşa că a obligat-o să intre în grupul sanitar al bisericii.

Acolo, a bătut-o cu o cruzime ce i-a şocat până şi pe procurorii care au văzut, miercuri, raportul medicilor legişti. A batjocorit-o şi a lăsat-o în agonie, aşa cum a găsit-o, peste câteva ore bune, preoteasa, care a şi sunat la 112.

Era deja după amiază când preotul din comuna Ivești şi soţia lui au început să facă ordine şi curăţenie în biserică şi în curte, după Înviere. Aşa au găsit-o pe biata femeie, mai mult moartă decât vie.

Iuliana Vasile, preoteasă: "Când m-am dus am găsit-o ghemuită jos, acoloșa, am bătut-o pe umăr şi am recunoscut că e ea după haine. Era bătută rău. Şi ochii umflaţi, şi la gât, aici. Nu am deranjat că mi-a fost frică, drept să vă zic."

Medicii de pe ambulanță au resuscitat-o şi au reuşit să o ducă în viaţă la Spitalul de Urgenţă din Galaţi.

Doctor Ionuţ Băneșanu, Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi: "A ajuns într-o stare foarte gravă, fiind victima unei agresiuni. Practic, ea a venit cu un politraumatism prin agresiune, cu un stop cardio-respirator resuscitat anterior. Din păcate, din cauza multiplelor afecţiuni, traumei severe, pacienta a decedat."

Femeia de 82 de ani nu fusese căsătorită niciodată şi era foarte credincioasă. Venea mereu la biserică şi ajuta la treburile administrative. Întreaga comunitate este în stare de şoc, după ce vestea nenorocirii ei s-a împrăştiat. Individul care i-a luat viaţa abia ieşise din închisoare.

Ion Bârea, viceprimar comuna Iveşti: "Era un băiat cuminte, retras. Venea şi îşi făcea zilele la ajutorul social şi atât. Nu ieşea cu nimic în evidenţă. Sau să vedem în comportările lui ca o aşa fapta o să urmeze."

Localnic: "Să-şi tragă pedeapsa, dacă a făcut treaba asta. Să îi fie ruşine, să audă toată ţara că ne-a făcut comunitatea de râs! Că la noi nu s-a întâmplat treburi de-astea."

Localnic: "Au intrat mascaţii la el în casă, el era buimac de somn. Era plin de sânge aici, jos, şi i-a găsit o sticlă de vin pe masă.

Procurorii ţin seama de aspectele semnalate de medicul legist.

Procuror Liliana Istrate, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi: "Actul medico-legal emis de medicul legist relevă o cruzime deosebită, o ferocitate în aplicarea loviturilor asupra persoanei vătămate. În momentul în care a fost internată, era deja în stare de comă. E recidivist, are o fișă de cazier bogată.

Individul de 24 de ani va fi trimis în închisoare între 15 şi 25 de ani pentru omor calificat. Însă, dacă va ţine cont de condiţiile de o cruzime înfiorătoare în care a săvârşit infracţiunile, judecătorul poate dispune şi pedeapsa maximă: închisoarea pe viaţă.

Copil de 11 ani violat de doi bărbaţi, cu acordul mamei. Suspecţii au fost reţinuţi. VIDEO
Copil de 11 ani violat de doi bărbaţi, cu acordul mamei. Suspecţii au fost reţinuţi. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO
cangrena
Opt dintre degetele de la mână au început să se înnegrească dintr-o dată. Boala de care suferă
Femeie din Neamț, bătută și violată în casă. Gestul făcut de agresor înainte de atac
Accident mortal în București. O femeie a fost spulberată de un camion
O adolescentă s-a sinucis în același loc în care tatăl ei și-a luat viața
Vindecător brazilian, arestat. Umilinţele sexuale la care a supus sute de femei
Un adolescent s-ar fi sinucis în fața vecinilor, în București. La ce gest a recurs
Maison Hullibarger
Scandal la înmormântarea unui adolescent. Predica scandaloasă a unui preot
Bebeluș mort găsit pe o plajă din Dublin. Mesajul autorităților pentru mamă
Copil de 2 luni din judeţul Iaşi, scăpat de sora sa mai mare în apă clocotită
Un mort și 40 de răniți într-un accident de autocar produs în Elveția
Copilul care s-a spânzurat pentru a nu merge la școala a murit la spital, după 5 zile
Fată de 13 ani, găsită moartă în camera sa, după ce a fost hărțuită pe Snapchat