Familia unei fete abuzate sexual va primi despăgubiri de 22.000 euro, deși părinții au fost părtași

Ultima actualizare: 22-05-2019 07:34

Decizie controversată a magistraților, după suferința greu de imaginat a unei fete de 16 ani care a fost abuzată sexual.

Familia va primi despăgubiri morale de 22.000 euro, dar situația este ciudată, întrucât în timpul procesului s-a stabilit că părinții au știut și au acceptat ca, în urmă cu 6 ani, fiica lor să fie chinuită de un bărbat de 72 de ani!

Individul a fost condamnat la 8 ani de închisoare, în prima instanță!

Procurorii au stabilit spun că totul s-a întâmplat în 2013 pe când fetiță avea doar 10 ani. Individul era prieten bun cu părinții copilei și mergea des la ei în vizită. A profitat de acest lucru și a chemat-o pe fată la el, unde a abuzat-o sexual.

Anchetatorii au demonstrat că bărbatul făcea aceste lucruri inclusiv în casa în care locuia fetița. Culmea este că părinții știau de aceste lucruri și au acceptat abuzurile! Într-un final, bunica fetei a fost cea care a insistat să alerteze autoritățile.

Părinții nu au fost decăzuți din drepturile părintești, astfel că banii, cei 22.000 de euro, vor ajunge tot la ei.

Deși tardiv, cei de la Protecția Copilului spun că fac cercetări și, dacă este necesar, vor demara procedurile de decădere din drepturi ale părinților.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO