Explozie într-un bloc din Buzău. Ferestrele, aruncate peste mașinile din parcare

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

O explozie puternică a zguduit duminică un bloc din Buzău și a fost urmată de un incendiu. Mai multe apartamente au fost avariate, dar și mașinile din parcare.

 Și clădirile din vecinătate au avut de suferit. Grav rănit, proprietarul apartamentului care a sărit în aer a fost adus la un spital din Capitală. Dezastrul s-a produs din cauza unei acumulări de gaze, de la o instalație de încălzit.

Deflagraţia s-a produs la etajul al doilea al unui bloc din cartierul Insula din Buzău. A fost atât de puternică, încât a smuls zeci de uşi şi ferestre, care au căzut peste maşinile parcate în apropiere.

Proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia a suferit răni grave.

Vecin: "Când am deschis uşa, el ţipa, fugea pe scări în jos şi am luat bidonul cu apă şi am strigat să se întoarcă şi am aruncat cu apă pe el."

5 apartamente de pe palier au fost distruse aproape în întregime, iar alte câteva zeci din bloc şi din imobilele din jur au ferestrele sparte.

Vecină: "O explozie mare, am crezut că e un cutremur. A fost o explozie foarte mare de la apartamentul din faţă şi geamurile sunt sparte peste tot, maşinile din parcare au fost avariate toate."

Mai multe persoane au suferit atacuri de panică. Bărbatul rănit a fost transferat la Spitalul de Arşi din Capitală.

Cornelia Dragomir, asistent medical SAJ Buzău: "Pacientul a fost găsit stabil, conştient şi prezenţa arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului, torace, membre superioare. Ar fi aprins o ţigară, au fost acumulate gaze de la un convector."

Sublocotenent George Creţu: "La faţa locului a fost acordat prim ajutor medical pentru alte 5 persoane cu atac de panică. Întreg imobilul a fost evacuat."

Pompierii spun ca deflagraţia s-ar fi produs din cauza acumulării de gaze la pornirea nesupravegheată a unui convector. Tatăl ranitului susţine că alimentarea cu gaze fusese verificată.

Marin Victor, tatăl proprietarului: "A dat 3 milioane jumate', a făcut verificări la gaze.

Proprietarul are 34 de ani şi locuia singur. Vecinii săi nu pot sta deocamdată în apartamentele distruse. Totuşi, specialiştii în construcţii au stabilit că structură de rezistenţă a blocului nu este afectată.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO