Explozie a unei butelii în locuința unei femei din județul Cluj. Victima, în stare gravă la spital

Dată publicare: 13-04-2021 17:23
Dată actualizare: 13-04-2021 17:53


O femeie de 50 de ani din judeţul Cluj a ajuns de urgenţă la spital, cu arsuri pe faţă şi pe mâini, după ce o butelie a explodat în propria-i locuință.

Victima a fost transferată la clinica de Mari Arşi din Timişoara, deoarece suflul deflagraţiei i-a afectat grav căile respiratorii. Acum medicii lupta să o salveze.

Femeia era singură în casă şi pregătea cina, când întreaga bucătărie de vară a fost devastată de suflul exploziei. În casă locuiau două familii, dar şi un copil, care, din fericire, se afla afară. După ce au auzit bubuitura, rudele au scos-o pe femeie din flăcări şi au sunat de urgenţă la 112.

Cumnatul femeii: „Săraca, e rău... Au trimis-o la Timişoara.”
Reporter: „Când s-a întâmplat?”

Cumnatul femeii: „Aseară s-a întâmplat, pe la 6 jumate, 7”.
Reporter: „Era singură în casă?”

Cumnatul femeii: „Singură era, jos, mama era în grădină”.

Aseară, sirena pompierilor a alertat toţi vecinii.

Vecină: „A vrut să schimbe o butelie, am înţeles, şi nu a închis robinetul din câte am înţeles. A fost şi uşa închisă şi s-a făcut ceva deflagraţie, nu îmi dau seama”.

Altă vecină: „A explodat o butelie. Nu am venit de acasă să văd, dar a fost lume aici şi pompierii şi lume multă”.

Numai un miracol a făcut ca, după aproape o oră, medicii să o aducă în simţiri pe femeie, care a fost trasportată în stare gravă, cu arsuri pe faţă şi pe mâini, la Spitalul de Urgenţă din Cluj-Napoca.

Andrei Biriș, purtător de cuvânt al ISU Cluj: „Fusese scoasă de către aparţinători în afara locuinţei şi începuseră masajul cardiac extern. Pompierii au continuat suportul vital de bază concomitent cu acţiunile de recunoaștere şi stingere a incendiului, astfel încât, în scurt timp, au fost readuse semnalele vitale pentru femeia respectivă”.

Femeia a petrecut întreaga noapte la Terapie Intensivă în Cluj-Napoca, iar în dimineaţa aceasta a fost transferată la Clinica de Mari Arşi din Timişoara. Pompierii recomandă ca oamenii să nu facă improvizaţii şi să fie mereu însoţiţi de o persoană avizată atunci când schimbă o butelie.

Tags: explozie, butelie, cluj,


VIDEO PROTVPLUS.RO