Explicația medicilor în cazul pacientului cu probleme psihice care a murit după externare


Ultimul update: Luni 15 Aprilie 2019 20:49
Data publicarii: Luni 15 Aprilie 2019 18:39
Categorie: Stiri actuale

Mai multe cadre medicale din Curtea de Argeş trebuie să le explice poliţiştilor de ce au lăsat să plece singur din spital un bărbat care suferea de afecţiuni psihice, iar ulterior a murit de frig pe un deal din apropierea unităţii medicale.

Pacientul în vârstă de 63 de ani ajunse la spital cu ambulanţa, după ce i s-a făcut rău pe stradă. Nu se ştie deocamdată de ce nu a fost internat şi de ce, atunci când a ieşit pe poartă, nimeni din familia lui nu a fost anunţat.

Bărbatul a fost găsit mort pe un deal de la marginea oraşului Curtea de Argeş, la trei kilometri de spitalul din localitate. Era dezbrăcat de la brâu în jos, iar raportul legiştilor a arătat că a pierit de frig.

Cu o zi înainte, bietul om fusese luat cu ambulanţa din localitatea Cepari şi dus la spitalul din Curtea de Argeş, după ce înainte i s-a făcut rău pe stradă. Nu se ştie deocamdată de ce doctorii nu l-au internat şi l-au lăsat să plece, deşi au văzut că este dezorientat. Cei din conducerea unităţii medicale încearcă să găsească explicaţii.

Viorel Popescu, manager Spitalul Curtea de Argeș: „I s-a terminat perfuzia, după care s-a sculat şi a zis că pleacă acasă.”
Reporter: „A semnat?”
Manager spital: „Nu, pentru că nu era în stare nici când a venit, să semneze şi nici când a plecat!”
Reporter: „În opinia dvs, trebuia spitalul, totuşi, să anunţe pe cineva că omul ăsta pleacă?”
Manager spital: „Având în vedere că nu era nici copil, nu avea. Nu ştiu.”
Reporter: „Dar avea probleme psihice!”
Manager spital: „Păi de unde să ştim?"

Apropiaţii bărbatului susţin că atât cei de la ambulanţă, cât şi cei de la spital ştiau că bărbatul are probleme psihice.

Rudele bărbatului n-au fost informate

 

Mihai Radu, localnic: „El nu era capabil să plece singur! Nu cred că putea să ajungă singur acasă, avea probleme."

Constantin Vasile, angajat Primăria Cepari: „Nu trebuia lăsat nesupravegheat, e clar! Dar aicea, la Curtea de Argeş... e spitalul Curtea de Argeş, mai multe nu pot să spun. Direct dacă-l duceau la spital de specialitate, poate era în viaţă şi astăzi. Era cunoscut cu probleme psihice."

De problemele bărbatului ştiau şi cei de la primăria din localitatea Cepari unde omul locuia singur. Asistenta socială ţinea legătură cu ai lui şi îi anunţa de fiecare dată când el avea probleme. Femeia susţine că spitalul ar fi trebuit să o anunţe măcar pe ea că nu îl internează pe bietul om.

Reporter: „V-a anunţat cineva?”

Eleva Statică, asistent social Primăria Cepari: „Nu. Situaţia asta s-a mai întâmplat, dar a fost internat la Vedea, acolo, într-adevăr, ne-au informat şi pe noi şi au informat şi fiica acestuia."

Reporter: „De ce n-aţi chemat ambulanţa, să-l ducă la un spital de psihiatrie?”

Viorel Popescu, managerul Spitalului Curtea de Argeș: „Pentru că omul îşi revenise!"

Explicaţiile celor din spital nu i-au convins pe poliţişti - care au deschis un dosar penal de ucidere din culpă.

Agent-şef principal Florin Popa, purtător de cuvânt IPJ Argeș: „Poliţiştii desfăşoară cercetări pentru a stabili împrejurările în care bărbatul a plecat de la spital şi ulterior a fost găsit decedat."

Şi în unitatea sanitară a început o anchetă. Se verifică dacă au fost respectate toate protocoalele medicale şi dacă vreun medic a greşit.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Bătrână de 90 de ani din Botoşani, la spital după ce butelia din casa a explodat
Un bărbat cu probleme psihice a murit, după ce a fost lăsat să plece de la spital
Noi detalii în cazul bărbatului găsit mort într-un apartament din Bacău
VIDEO PROTVPLUS.RO