Elevă zdrobită de poarta de pe terenul de sport al şcolii. Directorul spune că primăria trebuie să o fixeze

Ultima actualizare: 24-10-2019 17:40

Tragedie fără margini într-un sat din Bihor. O fetiță de numai șapte ani a murit strivită de o poartă de fotbal metalică, amplasată în curtea școlii.

Totul s-a petrecut în afara orelor de curs. Copila făcea dansuri populare în clădirea căminului cultural, aflată în vecinătate, și luase o pauză, împreună cu ceilalți copii. În joacă, unii dintre ei s-ar fi agățat de bară de sus a porții care, pentru că nu era fixată în pământ, s-a răsturnat și a prins-o pe fetiță dedesubt.

Tragedia s-a petrecut miercuri seara, puțin înainte de ora șapte. Fetița era la primul ei antrenament de dansuri polulare și tocmai primise o pauză.

Daniela Codrean, învățătoarea fetiței: „În pauza de dans au plecat toți pe teren, și un copil, eu știu ce a făcut, s-a jucat acolo la bară și s-a răsturnat bara peste ea. A prins-o chiar pe ea sub bară. Îmi pare nespus de rău"

Teodor Ivan, bunicul fetiței: „Nu pot face pe nimeni de vină, nu știu cum s-o întâmplat, nu știu. Mai bine ardea tot ce există aci, numai să nu am problema asta"

Familia fetiței a fost imediat anunțată de tragedie, însă pentru copila nu s-a mai putut face nimic, în ciuda intervenției prelungite a medicilor.

Teodor Ursu, unchiul fetiței:Când am ajuns, copila era inconștiență, medicul de gardă era acolo și făcea manevre de resuscitare. Mai multe, nu știu, că n-am fost acolo. Fiind numai copiii, nici n-ai avut pe cine să întrebi, să știi cum s-o-ntâmplat, fapte reale"

Porțile metalice au fost donate de primărie școlii din Crincești.

Nicolae Neag, primar Dobrești: „Le-au dus în luna mai 2018 și le-au pus în spatele grupului sanitar, culcate. Acuma, cine le-a ridicat, cine le-a mutat de-acolo și le-au pus la terenul de fotbal”

Maria Popu, director adjunct Liceul Tehnologic Dobrești: „Le-au adus, la un moment dat, cei de la primărie cu un tractor. Copiii mari, fiind și elevi de liceu la noi, ne-au spus că ei le-au fixat la un moment dat, acolo. Școala are obligația să le fixeze, dar nu am știut de ele. Cine sunt vinovați de moartea fetiței, cine credeți dumneavoastră? -"

Laura Pintea, inspector școlar general adjunct Bihor: „Vom face toate cercetările, toate verificarie, să stabilim cauzele acestui accident și va asigur că vor fi pedepsiți toți cei care sunt responsabili de acest nefericit eveniment."

Cosmin Pantea, Parchetul Beiuș: „Organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă. ”

Deocamdată anchetă este abia la început și se desfășoară ÎN REM, adică este cercetată fapta în sine, nu o anume persoană.

Dosarul se anunță fiind unul complicat, pentru că niciuna dintre părțile implicate nu își asumă răspunderea pentru cele întâmplate.

Porțile respective erau în curtea școlii din mai anul trecut, însă până acum nu au fost fixate în pământ.

Primăria spune că instituția doar le-a donat școlii. De cealaltă parte, reprezentanții liceului susțin că s-ar fi așteptat că primăria să le și asigure în pământ.

Cert este că a trecut un an și jumătate de atunci și nimeni nu a făcut nimic, până la această tragedie.

Cei de la școală au mai spus că, de obicei, porțile rămâneau culcate la nivelul solului, tocmai să nu rănească pe cineva și probabil, tineri din sat au intrat in curte și le-au ridicat. Și acest fapt este însă dificil de demonstrat.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO