Eleva din Oradea batuta cu pumnii si picioarele de colege din cauza unei postari pe Facebook. VIDEO

16-05-2017 11:57

Scene de o violenta greu de imaginat intre mai multe adolescente de 16 ani, eleve ale aceluiasi liceu din Oradea. Trei fete au lovit-o cu pumnii si picioarele pe colega lor.

Una dintre agresoare a continuat bataia chiar si cand biata victima era cazuta la pamant. Se pare ca una dintre batause era suparata pe colega ei pentru niste afirmatii facute pe Facebook.

Scenele extrem de violente s-au petrecut intr-un parculet dintre blocuri, in imediata apropiere a colegiului unde invata fetele.
Adolescenta incoltita de colege este lovita fara mila, desi a incercat initial sa aplaneze conflictul.

Agresoare: M-am saturat, crede-ma, de vorbele astea…Si daca stiu c-o nenorocesc, io una!...
Alta fata: Lasati-o in pace!
Agresoare: M-ai injurat? Da sau nu, atata vreau sa stiu!
Fata agresata: Nu te-am injurat!

Conducerea liceului a inceput imediat o ancheta. Asa s-a aflat ca victima, dar si doua colege ale agresoarei principale, care au participat si ele la bataie, fugisera de la ore.

Ruben Filimon, director Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul" Oradea: "Agresoarea principala n-a fost la scoala, si-a sunat dupa victima sa vina in parc, ca aveau de rezolvat o problema cu ceva barfe dintre ele. Si inca niste colege de-ale ei, de-ale agresoarei, din clasa ei, au iesit si ele sarind gardul si au asistat la acest spectacol grotesc."

Dupa ce s-a ridicat de jos, adolescenta batuta s-a intors la scoala, dar i-a fost frica sa spuna cuiva ce i s-a intimplat.

Batausele au fost identificate, iar politistii le-au facut dosar penal pentru loviri si alte violente.

Comisar Alina Dinu, purtator de cuvint al IPJ Bihor: "Politistii de proximitate oradeni s-au autosesizat si au demarat cercetarile la scurt timp dupa ce pe o retea de socializare a fost postat un filmulet care prezenta o adolescent agresata de alte trei victime. "

O ancheta in acest caz desfasoara si inspectoratul scolar.

Claudiu Damian, purtator de cuvant ISJ Bihor: "Se va intruni consiliul clasei, format din profesorii care predau la catedra, cel putin un parinte delegat si un reprezentant al elevilor. Acestia vor analiza abaterile si propun dirigintelui sanctiunile disciplinare care se impun."

Pentru ca sunt in clasa a noua, niciuna dintre agresoare nu poate fi exmatriculata. Pedepsele pe care le pot primi merg de la mustrare sau mutarea in alta clasa pana la scaderea notei la purtare.


VIDEO PROTVPLUS.RO