Dresorul unui circ a fost ucis de unul dintre tigrii săi, în sudul Italiei

Ultima actualizare: 05-07-2019 17:36
circ
Getty

Dresorul unui circ italian a fost ucis de unul dintre tigrii săi în timpul unui antrenament, în timp ce spectacolul se afla în localitatea Triggiano din Puglia (sud), a anunţat presa italiană, relatează AFP.

 

Potrivit primelor informaţii, Ettore Weber, 61 de ani, un dresor renumit care lucra pentru circul Orfei, repeta joi după-amiază numărul cu patru tigri atunci când una dintre feline s-a repezit asupra lui şi l-a muşcat.

 

Ceilalţi trei tigri s-au aruncat şi ei asupra dresorului şi au continuat să se "joace" câteva minute în cuşcă cu corpul victimei, a precizat presa italiană.

Angajaţii circului şi echipe de salvare au intervenit pentru a ţine felinarele departe, însă dresorul nu a supravieţuit din cauza rănilor grave.

Parchetul local a deschis o anchetă asupra circumstanţelor tragediei.

Circul Orfei a sosit la Triggiani, lângă Bari, pe 15 iunie şi urma să rămână în zonă până pe 14 iulie.

Până la sfârşitul anului 2018, circa 40 de ţări din întreaga lume, dintre care 20 în Europa, au interzis parţial sau total numerele de circ cu animale sălbatice.

Guvernul britanic s-a angajat să interzică utilizarea animalelor sălbatice în circuri începând din 2020.

Deşi Franţa nu a adoptat încă o legislaţie asupra acestei chestiuni, aproape 400 de municipalităţi au semnat deja decrete care interzic spectacolele de circ cu animale sălbatice.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO