Cinci copii au fost sechestrati si torturati, timp de 16 ani, de doi batrani "Noi nu mai traiam, doar existam"

Copiii sechestrati in subsol

Descoperire socanta facuta de politisii britanici dupa ce au aflat ca doi soti, aflati la a doua tinerete, au tinut cinci copiii, timp de 16 de ani, sechestrati in subsolul casei lor.

Batranii, care au sechestrat, timp ce 16 de ani, copiii in subsolul casei lor, au fost arestati.

Sotii Valerie, 73 de ani, si Roy Stannard (74) se fac responsabili de sechestrarea si abuzarea minorilor.

Anchetatorii au demonstrat faptul ca cei cinci copiii au fost inchisi timp de 16 de ani in subsolul casei lor. Se pare ca batranii ii suspuneau pe copiii unor "abuzuri, neglijenta si supunerea la acte de cruzime", relateaza jurnalistii de la DailyMail.

Politia britanica a descoperit traumele psihice si fizice la care erau supusi cei mici. Acestia sustin ca batrana i-ar fi pedepsit des pe copiii. Femeia obisnuia sa-i forteze sa-si tina mainile deasupra focului de la aragaz si intr-o zi a aruncat hartii aprinse pe pijamaua unuia dintre baietei, care a luat foc instant. In plus, s-a descoperit ca sotul sau batea copiii cu o trestie de bambus sau cu o curea.

Citește și
Fotografie gandac
Caz "dificil" la care lucreaza IPJ Teleorman. Politistii dezbat daca sa dea afara un agent din cauza unui gandac
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Toate aceste scene inumane se petreceau in subsolul carei celor doi, situata in Stoke Newington, Marea Britanie.
Surse din ancheta sustin ca cea mai mica dintre victime era legata de scaun si pentru ca a plans, cei doi batrani ar fi inchis-o intr-un dulap, unde ar fi bagat si cainii agresivi ai cuplului.

Pentru faptele lor, cei doi au primit 18, repectiv 22 capete de acuzare, printre care se numara abuzul sexual al minorilor si folosirea actelor de cruzime. Copiii ar fi fost sechesterati in perioada 1969-1985, insa de abia in luna martie ancheta s-a finalizat si cei doi au fost condamnati. Instanta britanica a hotarat ca femeia sa primeasca 9 ani de detentie, in timp ce sotul sau va executa o pedeapsa de 12 ani.

Anchatatorii au dat publicitatii informatii referitoare la conditiile inumane in care copiii erau obligati sa traiasca. De pilda, Valerie ii informeta pe cei mici si tragea o linie pe biberoanele lor ca sa vada cat lapte consumau. In cazul in care acestia depaseau limita, impusa de ea, atunci erau batuti.

Copiii erau exploatati de Roy care ii trimitea la furat, iar cu obiectele pe care reuseau sa el sustraga le repunea la vanzare pe taraba sa. In plus, barbatul o obliga pe una dintre copile sa ramana goala pentru simpla lui placere.
Una dintre victime le-a povestit anchetatorilor ca le-a bagat sapun pe gat si ca erau obligati sa priveasca atunci cand ceilalti copiii erau torturati.

"Vietile lor implicau, constant, abuzuri fizice, nelijenta si acte de cruzime, iar domnul Stannard se face responsabil de abuzarea sexuala a doi copii. Victimele si-au descris copilaria ca fiind mizerabila si caracterizata prin cruzime... Au trait cu teama de a vorbi sau de a-si lua apararea", afirma Procurorul Sally-Ann Hales.

Anchetatorii sustin ca barbatul ar fi fost cel care chinuia cel mai mult copiii. Una dintre victime povesteste ca unul dintre victime ar fi fost agatate de haina de tocul usii, ca pedeapsa pentru ca a indraznit sa il supere.

Cazul sotilor Stannard devine cu atat mai complicat cu cat anchetatorii au descoperit ca asistentii sociali au trecut pragul casei celor doi, insa nu au epistat abuzurile la care copiii erau suspusi.

Cand au aflat ca asistentii sociali le va face o vizita, batranii s-au grabit sa se duca la cumparaturi si sa-i imbrace frumos pe copiii pe care ii aveau in grija. Dupa ce autoritatile au plecat si nu au depistat nicio neinregula, sotii au returnat hainele la magazinul de unde le-au achizitionat. "Nu au fost hranti, in mod corespunzator. Cand serviciile sociale au vizitat casa, copiii au fost obligati sa se comporte ca si cand totul ar fi bine", sustine Procurorul de caz.

Procurorul afirma ca cei doi soti nu aveau nevoie de motive pentru a lovi copiii, ci gaseau de fiecare data o motivatie:

"- Chiar daca nu ar fi facut nimic rau, ar gasi un motiv sa-i loveasca."

Unul dintre baieteii le-a povestit politistilor ca intr-o noapte, infrometat fiind, a fugit in bucatarie pentru a-si lua o felie de paine, atunci Valerie a fost trezita de zgomotele pe care le-a auzit si s-a dus pentru a-l pedepsi pe cel mic. "Ea l-a tras spre ea si i-a tinut mana deasupra flacarii de la aragaz, spunandu-i ca asta patesc hotii", dezvaluie Procurorul.

In timpul procesului, cei doi inculpati nu si-a recunoscut faptele.

Robert Dacre, avocatul Valeriei Stannard nu a negat trauma psihica traita de copiii, dar a pledat pentru imposibilitatea arestarii femeii, sustinand ca starea ei de sanatete este una grava, iar conditiile din inchisoare i-ar inrautatii simtitor sanatatea.

Avocatul lui Roy Stannard, Michael Hayton nu si-a putut eschivala clientul. "In mod evident, ceea ce se petrecea acolo ridica foarte multe probleme", sustine avocatul sau.

In cele din urma, instanta a decis ca Roy Stannard sa fie condamnat pentru patru fapte de cruzimea si sase atacuri indecente. In timp ce sotia sa, Valerie Stannard, a fost condamnata pentru complicitate la opt fapte de cruzime aplicate minorilor.

Sentinta judecatorului: Judecatorul Alastair Hammerton:
"Declaratiile victimelor dezvaluie impactul devastator ale abuzurilor dumneavoastra.
Valerie Stannard, raul tau tratamentul aplicat minorilor a fost, deseori, și sever, lasand urme vizibile asupra copiilor.
Ati pedepsit un baiat aruncand un ziar pe pijamalele sale, apoi l-ati aprins.
Ai pedepsit un alt baiat, bagandu-i un sapun pe gat. El credea ca va muri sufocat"
, a judecat Alastair Hammerton.

Odata repusi in libertate, una dintre victime a spus: "Noi nu mai traiam, ci existam numai".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Drama unei britanice care s-a casatorit cu
Drama unei britanice care s-a casatorit cu "barbatul vietii sale". Despre noaptea nuntii: "am crezut ca este sfarsitul lumii"

Charlotte Walford (29) este o britanica din Northampson, care credea ca si-a gasit fericirea in bratele lui Spencer Walford (28). Nu a fost insa asa. Barbatul a inceput sa o abuzeze inca din noaptea nuntii.

Caz
Caz "dificil" la care lucreaza IPJ Teleorman. Politistii dezbat daca sa dea afara un agent din cauza unui gandac

Pentru ca ar fi filmat un gandac, aparut pe biroul din sectie, un politist din Teleorman este cercetat disciplinar.

Femeia care si-ar fi inchiriat copila de 3 ani unor pedofili este din nou insarcinata. Cum arata si ce ocupatie are
Femeia care si-ar fi inchiriat copila de 3 ani unor pedofili este din nou insarcinata. Cum arata si ce ocupatie are

Procurorii DIICOT intrumenteaza dosarul unui pedofil, care ar fi batjocorit o fetita de numai trei ani, avand acordul parintilor copilei.

A abuzat sexual o tanara de 24 de ani, iar la cateva ore dupa s-a casatorit cu logodnica insarcinata. Pozele puse pe Facebook
A abuzat sexual o tanara de 24 de ani, iar la cateva ore dupa s-a casatorit cu logodnica insarcinata. Pozele puse pe Facebook

O tanara de 24 de ani din Londra a trecut prin momente ingrozitoare, dupa ce un individ a urmarit-o si a abuzat de ea timp de doua ore, intr-un parc din estul orasului.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.