Doi tineri din Târgu Jiu au murit intoxicați în propria locuință. Totul a pornit de la o sobă defectă

Ultima actualizare: 08-01-2020 23:27

Tragedie în miercuri dimineaţă la Târgu Jiu! Doi tineri au fost găsiţi fără suflare, în garsoniera în care locuiau. Toate indiciile conduc spre ipoteza potrivit căreia au murit intoxicaţi cu fumul emanat de o sobă, pe care o foloseau pentru încălzire.

Cei doi tineri aveau o relaţie de ceva vreme şi locuiau împreună. Ea avea doar 18 ani, el 19. Au fost descoperiţi chiar de mama fetei, care a mers de dimineaţă la adresa celor doi. Era îngrijorată pentru că fiica ei nu i-a mai răspuns de o zi la telefon.

Femeia a chemat ajutoare, însă medicii care au venit la faţa locului nu au mai putut decât să constate decesul. Camera în care locuiau era încălzită cu o sobă pe lemne, care avea un coş de fum defect. Cel mai probabil, tinerii au făcut focul şi au ţinut geamurile închise, aşa că încăperea s-a umplut de fumul ucigaş.

Vecinii povestesc că, în ultimele zile, cei doi tineri aveau frecvent probleme din cauza coşului de fum defect.

Vecin: "Le-am spus că să nu mai facă focul, au stat cu geamurile deschise, aveau probleme şi cu curentu. Le-am spus să sune la ăştia la curent că li se stingea. A venit proprietara, s-a uitat şi a plecat. Şi ei au zis că nu mai fac focul. Probabil au rămas lemne nearse în sobă şi s-au intoxicat cu monoxid."

De luni, nimeni nu i-a mai văzut pe cei doi adolescenţi în viaţă.

Vecină: "Ieri nu i-am mai văzut, dar alaltăieri i-am văzut. - şi atunci s-a întâmplat nenorocirea. Vă spusei, ieri nu i-am văzut şi zi de zi îi vedeam, că zi de zi treceau la şcoală copii. Ieri nu i am mai văzut."

Vecină: "S-au intoxicat de la o sobă, de la soba pe lemne, nu pe gaz. Erau singuri acolo."

Imediat ce s-a dat alarma, echipaje de la Pompieri şi Ambulanță au venit pentru a acorda primul ajutor, dar era deja prea târziu.

Florin Chisim, purtător de cuvânt ISU Gorj: "Nu prezentau semne vitale. Din păcate, în ciuda eforturilor echipajelor de intervenţie de a-i salva pe aceşti tineri, nu s-a mai putut face nimic, echipajele declarând decesul."

Tânără de 18 ani era elevă în clasa a 12-a, iar anul acesta urma să dea bacalaureatul.

Cristina Tauru, director adjunct liceu: "Din câte ştiu, şcoala generală a făcut o undeva în Grecia şi cred că atunci când a venit, în clasa a nouă sau a zecea, de atunci a fost eleva noastră. Avea înclinaţii spre partea de matematică şi fizică."

Poliţiştii au deschis o anchetă şi fac verificări pentru a vedea în ce împrejurări şi-au pierdut viaţa cei doi tineri.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO