Doi tineri din Târgu Jiu au murit intoxicați în propria locuință. Totul a pornit de la o sobă defectă


Ultimul update: Miercuri 08 Ianuarie 2020 23:27
Data publicarii: Miercuri 08 Ianuarie 2020 16:59
Categorie: Stiri Socante

Tragedie în miercuri dimineaţă la Târgu Jiu! Doi tineri au fost găsiţi fără suflare, în garsoniera în care locuiau. Toate indiciile conduc spre ipoteza potrivit căreia au murit intoxicaţi cu fumul emanat de o sobă, pe care o foloseau pentru încălzire.

Cei doi tineri aveau o relaţie de ceva vreme şi locuiau împreună. Ea avea doar 18 ani, el 19. Au fost descoperiţi chiar de mama fetei, care a mers de dimineaţă la adresa celor doi. Era îngrijorată pentru că fiica ei nu i-a mai răspuns de o zi la telefon.

Femeia a chemat ajutoare, însă medicii care au venit la faţa locului nu au mai putut decât să constate decesul. Camera în care locuiau era încălzită cu o sobă pe lemne, care avea un coş de fum defect. Cel mai probabil, tinerii au făcut focul şi au ţinut geamurile închise, aşa că încăperea s-a umplut de fumul ucigaş.

Vecinii povestesc că, în ultimele zile, cei doi tineri aveau frecvent probleme din cauza coşului de fum defect.

Vecin: "Le-am spus că să nu mai facă focul, au stat cu geamurile deschise, aveau probleme şi cu curentu. Le-am spus să sune la ăştia la curent că li se stingea. A venit proprietara, s-a uitat şi a plecat. Şi ei au zis că nu mai fac focul. Probabil au rămas lemne nearse în sobă şi s-au intoxicat cu monoxid."

De luni, nimeni nu i-a mai văzut pe cei doi adolescenţi în viaţă.

Vecină: "Ieri nu i-am mai văzut, dar alaltăieri i-am văzut. - şi atunci s-a întâmplat nenorocirea. Vă spusei, ieri nu i-am văzut şi zi de zi îi vedeam, că zi de zi treceau la şcoală copii. Ieri nu i am mai văzut."

Vecină: "S-au intoxicat de la o sobă, de la soba pe lemne, nu pe gaz. Erau singuri acolo."

Imediat ce s-a dat alarma, echipaje de la Pompieri şi Ambulanță au venit pentru a acorda primul ajutor, dar era deja prea târziu.

Florin Chisim, purtător de cuvânt ISU Gorj: "Nu prezentau semne vitale. Din păcate, în ciuda eforturilor echipajelor de intervenţie de a-i salva pe aceşti tineri, nu s-a mai putut face nimic, echipajele declarând decesul."

Tânără de 18 ani era elevă în clasa a 12-a, iar anul acesta urma să dea bacalaureatul.

Cristina Tauru, director adjunct liceu: "Din câte ştiu, şcoala generală a făcut o undeva în Grecia şi cred că atunci când a venit, în clasa a nouă sau a zecea, de atunci a fost eleva noastră. Avea înclinaţii spre partea de matematică şi fizică."

Poliţiştii au deschis o anchetă şi fac verificări pentru a vedea în ce împrejurări şi-au pierdut viaţa cei doi tineri.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33