Doi tineri din Ploiești au murit intoxicați în casă. Ce făceau ca să se încălzească

01-02-2021 16:38


Tragedie la Ploieşti, unde doi tineri, o femeie de 25 de ani şi un bărbat de 32, au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon.

Ca să încălzească locuinţa, cuplul ardea lemne şi cărbuni într-un cazan, neracordat la vreun coş de fum, iar această greşeală le-ar fi adus sfârşitul, spun pompierii. Echipajele de urgenţă i-au găsit în stare critică şi nu i-au mai putut salva.

Cuplul se mutase de curând într-o casă de la marginea oraşului Ploieşti. Deşi pe strada respectivă se distribuie gaze naturale, locuinţa celor doi nu era racordata la reţea, aşa că tinerii şi-au improvizat o sobă dintr-un cazan. Duminică, femeia şi bărbatul nu au mai dat niciun semn de viaţă.

Cei apropiaţi, îngrijoraţi că nu le mai răspund la telefon, au venit să vadă ce se întâmplă. Aşa i-au găsit în agonie şi au cerut ajutor.

George Duță, purtator de cuvânt SAJ Prahova: "Un bărbat de 32 de ani, o faţă de 25 de ani, în stop cardio-respirator. S-au început rapid manevrele de resuscitare, care au continuat pe aproximativ 45 de minute."

La un moment dat, salvatorii au avut impresia că eforturile le sunt răsplătite şi că au reuşit să-i readucă la viaţă pe cei doi tineri. I-au urcat în ambulanţe şi i-au dus de urgenţă la spital.

dr. Violeta Tănase, purtator de cuvânt SJU Prahova: "Femeia, în urma manevrelor de resuscitare, şi-a reluat activitatea cardiacă şi a fost internată în terapie intensivă. Bărbatul a fost declarat decedat în unitatea de primiri urgenț. Din păcate, nici femeia nu a supravieţuit."

Medicii au stabilit, în urma analizelor, ca femeia şi bărbatul erau intoxicaţi cu monoxid de carbon.

Vecin: "Am înţeles că ar fi decedat aşa, doi inşi. Majoritatea are gaze, ca la orice curte, cum e şi la mine. Sunt mai noi veniţi, sunt mai tineri."

Rudele celor doi tineri se pregătesc acum de înmormântare.


VIDEO PROTVPLUS.RO